Adevărata CATASTROFĂ NAȚIONALĂ de care nu e nimeni interesat: Încă 6 oameni au murit, 19 noi cazuri de infecție

Ziarul Atac, 5 octombrie 2018, Ora 09:35

  • print
  • |
adevarata-catastrofa-na-ionala-de-care-nu-e-nimeni-interesat-inca-6-oameni-au-murit-19-noi-cazuri-de-infectie-46778-1.jpg

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecţiei cu virusul West Nile şase oameni au murit în ultima săptămână, numărul deceselor ajungând la 36, de la începutul lunii mai şi până acum.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai şi până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile.

În ultima săptămână au fost confirmate 19 cazuri noi de meningită sau meningo-encefalită cu virus West Nile, precum şi şase decese.

Numărul deceselor înregistrate de la începutul lunii mai şi până acum din cauza virusului West Nile a ajuns la 36, fiind vorba despre pacienţi cu co-morbidităţi, precizeză Ministerul Sănătăţii.

În Bucureşti s-au înregistrat zece decese, iar câte patru decese au fost în judeţele Iaşi, Olt şi Bihor. Câte două decese au fost consemnate în judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte un deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman.

Având în vedere că virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou