Află de la Oana Cuzino ce boli rişti să faci în urma consumului zilnic de carne

Diana Ionescu, 31 ianuarie 2013, Ora 12:18

  • print
  • |
afla-de-la-oana-cuzino-ce-boli-risti-sa-faci-in-urma-consumului-zilnic-de-carne-29204-1.jpg

Oana Cuzino lansează campania "Meatless Friday" și te provoacă să renunți la carne pentru o zi. Scopul campaniei este ca fiecare persoană să consume cu 15% mai puţină carne şi, astfel, să îşi îmbunătăţească sănătatea.

"În primul rând, consumul susţinut de carne duce la acumularea homocisteinei, dar şi a altor compuşi de degradare şi metabolizare a acesteia, precum creatinina, acidul uric. Acestea încarcă rinichii, se pot depozita în articulaţii... Ori, o pauză de o zi, două pe săptămână, îi dă răgaz organismului să contracareze acumularea acestora. Un nivel crescut de homocisteină duce la o incidenţă crescută de atac vascular, infarct, accident cerebral, dar şi o serie de boli neurodegenerative, cum ar fi demenţele vasculare sau tip Alzheimer. Poate de aceea auzim tot mai des că aceste probleme apar la tineri, mai ales în conjuncturi favorizante: fumat, colesterol crescut", a spus Oana Cuzino pentru Pro TV Magazin, precizând că la ea în familie întotdeauna fructele și legumele au fost mai iubite decât carnea.

"Datorită bunicii... aşa am descoperit bamele, mâncarea de gutui, de prune, cremele de naut şi linte, plăcintele de casă cu spanac, urzicile. Ulterior, tofu... Oricum, la noi în casă s-au iubit întotdeauna legumele şi fructele, aşa că nu numai vinerea evit carnea, sunt şi alte zile ale săptămânii în care 'uit' de carne şi simt nevoia de a consuma mai multe legume şi mai ales fructe, preferatele mele", a completat prezentatoarea emisiunii: "Ce se întâmplă, doctore?"

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou