Best Dental

ALERTĂ Interpol în legătură cu pericolul reprezentat de consumul unor pastile de slăbit

Ziarul Atac, 5 mai 2015, Ora 14:21

  • print
  • |
alerta-interpol-in-legatura-cu-pericolul-reprezentat-de-consumul-unor-pastile-de-slabit-46469-1.jpg

Interpol a emis o alertă globală în legătură cu pastilele de slăbit 2.4-Dinitrophenol (DNP), despre care se crede că ar fi responsabile de moartea unei britanice şi îmbolnăvirea gravă a unui francez, relatează Sky News.

Interpol a emis o notă portocalie în legătură cu DNP, substanţă care poate fi folosită şi la realizarea de explozibili. Măsura a fost luată după o cerere în acest sens de la Guvernul fracez şi după ce Agenţia Mondială Antidoping din Australia a realizat mai multe teste care au arătat că substanţa este foarte periculoasă.

Mai mult, Interpol avertizează că DNP se poate comercializa atât sub formă de pulbre galbenă sau de capsule, dar şi sub formă de cremă şi că riscurile asociate cu folosirea sa sunt aplificate de faptul că de multe ori se fabrică în mod ilegal, fără respectarea unor norme de igienă, fără cunoştinţe specializate de fabricare, crescând astfel pericolul ca o supradoză să fie letală.

Recent, o studentă din Marea Britanie a murit la doar 21 de ani, după ce a luat pastile de slăbit care conţineau Dinitrofenol. Tânăra ar fi cumpărat pastilele online şi, pentru că avea probleme mari cu greutatea, s-a gândit că dacă va lua mai multe pastile va slăbi mai rapid. Doar că doza pe care a luat-o s-a dovedit a-i fi fatală, mama sa explicând la momentul respectiv că legiştii i-au spus că metabolismul ei a fost atât de mult accelerat încât pur şi simplu fata "a ars din interior"

După decesul studentei, poliţia a emis un apel către public de a nu mai cumpăra medicamente online.

 

 

 

EDITORIAL

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog

  Săptămâna asta am stat din nou și am numărat nenorocirile. Ne-am uimit, ne-am întristat, am empatizat, ne-am îndurerat, am compătimit, ne-am indignat, ne-am revoltat (asta mai mult în sinea noastră) şi... cam atât. Autoritățile iar au tras pe nas lupta anti-drog. Din păcate, sunt absolut convins că şi ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou