Andreea Raicu ne recomanda: 6 reguli de baza pentru o dieta sanatoasa

Ziarul Atac, 4 ianuarie 2013, Ora 11:32

  • print
  • |
andreea-raicu-ne-recomanda-6-reguli-de-baza-pentru-o-dieta-sanatoasa-28595-1.jpg

Micile excese culinare au fost permise doar de Sarbatori, asa ca acum a venit momentul sa spui stop si sa te reorientezi catre un stil de viata echilibrat.

Respecta niste reguli de baza pentru o dieta sanatoasa dupa Sarbatori si nu vei mai avea probleme cu digestia, calitatea pielii sau greutatea. Aceste reguli de baza pentru dieta iti vor proteja sanatatea si iti vor imbunatati starea psihica.

1. Incepe chiar acum. Inainte de Sarbatori ne gandim ca ne permitem sa manancam orice vrem, iar dupa ce perioada aceasta se va fi terminat, vom trece la un regim alimentar drastic ca sa ne spalam pacatele. Cand insa vine momentul sa ne apucam de dieta, nu este asa de usor pe cat am crezut. Asa ca sfatul specialistilor este sa nu iti mai proiectezi la nesfarsit ziua in care vei incepe dieta si sa te apuci de ea chiar de azi.

2. Planifica-ti mesele astfel incat sa mananci de 3 ori pe zi alimente din toate grupele si intre mesele principale, ia mici gustari: 2 ar fi cel mai bine. Daca esti determinata sa te apuci de dieta, uita de mancarea ramasa de la Sarbatori. Trebuie sa-ti organizezi mesele astfel incat sa contina o sursa slaba de proteine (carne de pui, ton sau oua), cereale intregi, legume si fructe. Este important ca intre mese sa mananci o gustare formata din fructe, daca simti nevoia.

3. Acorda o mare atentie bauturilor pe care le consumi. In general, sucurile acidulate, dar si cele care se vor naturale (asa zisele sucuri de fructe ce se comercializeaza pe piata) au in compozitie cantitati mari de zahar si, in consecinta, si multe calorii. Ar fi bine sa le eviti in totalitate. Daca insa nu te poti dezvata de ele, redu consumul treptat, pana ajungi sa nu mai bei deloc. Poti sa-ti prepari acasa sucuri naturale de citrice, mere, morcov sau orice alte fructe ai la indemana.

Continuarea articolului aici

sursa: andreearaicu.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou