Cancerul va deveni o simplă boală tratabilă

Diana Ionescu, 30 ianuarie 2013, Ora 12:06

  • print
  • |
cancerul-va-deveni-o-simpla-boala-tratabila-29177-1.jpg

Oamenii de ştiinţă sunt foarte aproape de o descoperire care va marca medicina tradiţională!

Specialiştii studiază o tehnică radicală cu ajutorul căreia cancerul va putea fi tratat în funcţie de ADN-ul fiecărui pacient.

Tratamentul va fi, astfel, individualizat, şi, în funcţie de mecanismele fiecărui organism, medicii îl vor putea face pe pacient să învingă boala. Se estimează că în viitor, pacienţii diagnosticaţi cu cancer în faza terminală vor putea trăi chiar şi zece ani graţie noilor tratamente.

Astfel, cercetătorii speră să transforme cancerul într-o boală cronică care să poată fi ţinută sub control prin diferite terapii, iar viaţa pacientului să nu mai fie pusă în pericol. Ei vor extrage codul genetic al fiecărei tumori pentru a dezvolta tratamente individuale eficace din punct de vedere al speranţei de viaţă.

"Nu este de domeniul fantasticului! Sperăm că în cinci, zece ani astfel de tratamente să devină rutină pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer. Ţintim să găsim un leac contra cancerului, iar pentru bolnavii în faza terminală să putem găsi terapii astfel încât aceştia să trăiască într-o stare de sănătate bună timp de mulţi ani", a declarat profesorul Alan Ashworth de la "Institutul de Cercetare a Cancerului"("Institute of Cancer Research").

Cancerul apare, în special în cazul oamenilor în vârstă, iar odată cu noile tratamente, specialiştii spera să îi ţină pe bolnavi cât mai mult în viaţă, astfel încât cancerul să devină o boală cronică. Dacă unii vor deceda, nu va fi din cauza cancerului, ci din cauza complicaţiilor ivite pe parcursul bolii. În prezent, biopsia unei tumori este o procedură invazivă, dar în viitor, specialiştii spera să dezvolte tehnici şi aparate cu ajutorul cărora să identifice tipul unei tumori printr-o simplă analiza de sânge.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou