Cât e normal să dureze tusea

Ziarul Atac, 20 ianuarie 2013, Ora 19:29

  • print
  • |
cat-e-normal-sa-dureze-tusea-28913-1.jpg

Tusea acută persistă în mod normal, până la 18 zile conform epidemiologului Mark Ebell, de la Universitatea Georgia.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorul a analizat rezultatele a 19 studii făcute pe pacienţi din Marea Britanie, Europa, Rusia, Kenya şi Georgia.

,,Există o discrepanţă între aşteptările pacienţilor în ceea ce priveşte durata tusei acute şi perioada relevată de studii, iar tratamentul îndelungat cu antibiotice nu va grăbi însănătoşirea ci va creşte rezistenţa la antiobiotice şi riscul apariţiei efectelor secundare. Nu încercăm să descurajăm oamenii să se îngrijească, însă vrem să fie informaţi să se poată trata doar atunci când este necesar", a explicat Ebell.

Studiile clinice au demonstrat că tratarea tusei acute cu antibiotice nu are efect întotdeuana, mai ales că în majoritatea cazurile este cauzată de viruşi care nu răspund la tratament.

Pacienţii ar trebui să se îngrijoreze însă, atunci când tusea durează mai mult de o lună sau au dificultăţi la respiraţie şi tuşesc cu sânge.

sursa: doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou