CNAS a decontat, în 8 ani, jumătate de miliard de euro pentru tratamente în străinătate

Ziarul Atac, 4 octombrie 2018, Ora 10:31

  • print
  • |
cnas-a-decontat-in-8-ani-jumatate-de-miliard-de-euro-pentru-tratamente-in-strainatate-46764-1.jpg

În opt ani, CNAS a decontat peste jumătate de miliard de euro pentru tratamentele pacienţilor în străinătate, anunţă preşedintele instituției, Răzvan Vulcănescu, precizând că a fost demarat un proiect prin care pacienţii să fie trataţi în România.

“În opt ani de zi am decontat peste jumătate de miliard de euro în străinătate, în condiţiile în care noi am emis facturi doar pentru cinci milioane de euro. Sunt nişte cifre care ne îngrijorează, imaginaţi-vă ce am fi putut face dacă aceşti bani rămâneau în ţară. (...) După ce ne-au plecat foarte mulţi medici şi profesionişti din ţară, ne-au plecat şi pacienţii şi ne pleacă şi banii, iar în mod paradoxal, pacienţii care pleacă pentru a urma tratamente în străinătate sunt trataţi de medici români cu banii noştri”, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu.

“Este un demers (...) la care solicităm sprijinul şi autorităţilor publice locale care au spitale în subordine, a Ministerului de Finanţe, pentru a putea să avem în vedere în bugetul de anul viitor aceste proiecte de investiţii strategice, astfel încât să multiplicăm centrele de excelenţă, să încurajăm performanţa şi la noi în ţară", a mai adăugat Răzvan Vulcănescu.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou