Copiii care consumă des băuturi acidulate sunt cei mai violenţi

Mirela Ene, 9 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
copiii-care-consuma-des-bauturi-acidulate-sunt-cei-mai-violenti-34021-1.jpg

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York sugerează că băuturile acidulate îi fac pe copii de cinci ori mai violenţi. Cercetările au arătat că băieţii şi fetele care consumă zilnic câte patru sucuri se implică mai repede în conflicte violente, distrug lucrurile altor copii şi atacă fizic oamenii, faţă de copiii care consumă alte băuturi, relatează Daily Mail.

De asemenea, băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr sunt asociate cu stări de indispoziţie şi dificultăţi de concentrare. Cercetătorii americani sugerează că limitarea numărului de băuturi de tip cola, limonade acidulate şi alte sucuri îmbunătăţeşte comportamentul copiilor.

Pe parcursul studiului, cercetătorii de la Universitatea Columbia au colaborat cu mamele unor copii de cinci ani, monitorizând numărul de sucuri acidulate pe care aceştia le consuma zilnic. Mamele au completat permanent chestionare cu întrebări despre comportamentul copiilor.

Astfel, s-a făcut legătura directă între agresivitatea copiilor şi consumul de băuturi acidulate, în special cola, însă Shakira Suglia, care face parte din echipa de cercetare, spune că încă nu există dovada de netăgăduit că aceste băuturi fac copiii mai violenţi. Este posibil că violenţa celor mici să fie provocată de problemele de sănătate pe care pe provoacă aceste băuturi, a mai spus ea.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou