Cum poţi folosi un joc pentru a scăpa de pofta de MÂNCARE, ŢIGĂRI sau BĂUTURĂ

Dan Alexandru, 27 februarie 2014, Ora 22:31

  • print
  • |
cum-poti-folosi-un-joc-pentru-a-scapa-de-pofta-de-mancare-tigari-sau-bautura-38391-1.jpg

Pentru cei care se încearcă să scape de dependenţa de ţigări sau de poftele necontrolate de mâncare sau băutură, descoperirea cercetătorilor de la Universitatea Plymouth poate fi un dar divin.

Cercetătorii britanici de la Universitatea Plymouth au descoperit că cei care joacă Tetris timp de câteva minute observă o scădere a poftelor fizice, precum cea de a mânca sau cea de a fuma. Participanţii la studiu care au jucat Tetris timp de doar trei minute au experimentat o scădere a poftelor fizice de până la 24%. Pe de altă parte, participanţii care, în aceleaşi trei minute, s-au uitat la un ecran care se încărca, nu au observat o scădere a poftelor. Realizatorii studiului au pornit de la teoria conform căreia stimulii vizuali sunt esenţiali în crearea senzaţiei de poftă. Astfel, faptul că mintea participanţilor a fost ocupat cu o problemă de natură vizuală a condus la o reducere a senzaţiilor de poftă. "Episoadele de poftă durează, de obicei, în jur de câteva minute, timp în care persoana îşi imaginează ceea ce vrea. De cele mai multe ori, persoana cedează şi îşi satisface pofta. Totuşi, noi am descoperit că dacă, în loc să se gândească la obiectul dorinţei, persoana joacă Tetris timp de câteva minute, pofta poate fi diminuată substanţial", a declarat profesoara Jackie Andrade, citată de Mashable.com.

Motivele îngrăşării şi sfaturi pentru menţinerea greutăţii când te laşi de fumat

Tetris este unul dintre cele mai populare jocuri video din lume. Inventat în 1985, Tetris presupune sarcina simplă de a aranja piese de diferite forme astfel încât să formeze blocuri compacte.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou