Cum să eviţi alergiile în timpul sărbătorilor

Mirela Ene, 9 decembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
cum-sa-eviti-alergiile-in-timpul-sarbatorilor-36624-1.jpg

O mulţime dintre preparatele delicioase de Crăciun conţin ingrediente care pot declanşa alergii supărătoare în cazul persoanelor mai sensibile, cu predispoziţie la astfel de afecţiuni. De la nuci, la alune, lapte, soia sau ouă, fiecare dintre aceste alimente pot cauza reacţii alergice. De aceea, este necesar să ne informăm cu atenţie pentru a afla cum putem evita alergiile pe timpul sărbătorilor.

Dacă eşti o persoană mai sensibilă, care se află deseori în situaţia de a avea alergii, cel mai indicat este să te fereşti de o anumită gamă de alimente care pot provoca aceste reacţii ale organismului. Iată care sunt alimentele cu pricina.

Untul, ouăle şi laptele. Cele trei alimente se numără printre principalele mâncăruri care pot declanşa o reacţie negativă din partea corpului. Aşadar, dacă ştii că eşti o persoană sensibilă la astfel de ingrediente, evită prăjiturile cu creme şi frişcă, sosurile şi salatele cu maioneză. Nu uita să întrebi gazda ce conţin preparatele înainte de a gusta din ele.

Nucile, alunele, arahidele. Nici aceste alimente nu au o reputaţie prea bună când vine vorba de declanşarea alergiilor. Dacă ştii că eşti alergic/a la această gamă de nuci, evită cozonacii, checurile, dar şi prăjiturile, fursecurile şi ciocolată din comerţ. Consumă doar prăjituri de casă, care sunt preparate de la zero, fără creme la plic sau alte tipuri de aditivi.

Peştele.
Conform studiilor demarate de cercetătorii americani, peste 50% dintre oameni sunt alergici la unul sau mai multe tipuri de peşte. Aşadar, dacă tu eşti gazdă, evită să prepari peşte la mesele festive, iar dacă eşti oaspete, fereşte-te pe cât posibil de preparatele care conţin acest aliment.

Grâul. Din păcate, grâul se numără şi el printre principalii factori declanşatori de alergii. Aşadar, dacă tu eşti gazda petrecerii, află dacă printre invitaţii tăi se numără persoane sensibile la acest ingredient şi pregăteşte prăjituri speciale, fără făin.

Aşadar, pentru sărbători liniştite, fiţi foarte atenţi la ce consumaţi.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou