Cum să îți scazi tensiunea arterială

Ziarul Atac, 23 iunie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
cum-sa-iti-scazi-tensiunea-arteriala-41208-1.jpg

Practicarea gimnasticii în apă acționează favorabil asupra presiunii arteriale, mai ales atunci când pacientul nu răspunde mulțumitor la medicamente. Acest tip de exerciții s-a dovedit deja eficient în sănătatea musculară, articulară și cardiacă și împotriva stresului.

O echipă de cercetători brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo a testat efectele gimnasticii acvatice asupra hipertensiunii arteriale. La teste au participat bărbați și femei cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, niciunul nepracticând regulat o activitate fizică. S-au constituit două grupuri: unul a făcut trei ore de gimnastică acvatică pe săptămână într-un bazin cu apă la 32 grade C și a continuat să ia medicamentele prescrise, iar celălalt nu a schimbat nimic din obiceiurile sale, luând doar medicamente.

Tuturor le-a fost măsurată des presiunea arterială, iar rezultatul a arătat că în cazul participanților din primul grup, starea se îmbunătățise simțitor, în timp ce tensiunea membrilor celuilalt grup a rămas ridicată (sau situația se complicase chiar).

Gimnastica acvatică a dus la atingerea unor parametri considerați satisfăcători în privința presiunii sistolice și a celei diastolice, cercetătorii considerând că asocierea unor factori ca exercițiile ca atare și faptul că se desfășoară în apă la temperatură destul de ridicată explică acest impact favorabil.

Sursa: Doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou