EBOLA suferă mutații. Virusul poate deveni mai periculos ca niciodată

Ziarul Atac, 2 februarie 2015, Ora 00:39

  • print
  • |
ebola-sufera-mutatii-virusul-poate-deveni-mai-periculos-ca-niciodata-45409-1.jpg

Cercetătorii au descoperit recent că virusul Ebola, care a declanșat epidemia din Guineea, a suferit o nouă mutație, care l-ar putea face mai periculos și ar anula toate tratamentele și vaccinurile din laborator.

BBC News Online anunță că virusul Ebola a suferit o mutație, iar acest lucru îi îngrijorează pe cercetători.
Cercetătorii de la institutul Pasteur din Franţa analizează sute de probe de sânge, în încercarea de a stabili dacă virusul este mai contagios acum, decât era anul trecut.

Ebola a făcut până prezent zeci de mii de victime în Guineea, Sierra Leone și Liberia. Peste 22.000 de oameni au pălit în fața febrei hemoragice, oamenii de știință fiind aproape mereu în impas în legătură cu noile modificări pe care le prezintă acest virus. După recoltarea mai multor probe de sânge, s-a constatat că virusul a suferit o mutație ce poate deveni contagioasă.

Medicul Anavaj Sakuntabhai susține că modificările virusului trebuie monitorizate la secundă, deoarece în funcție de transformările pe care le suferă virusul ce produce febra hemoragică, se schimbă și tratamentul. Medicul mai spune că virusul a devenit și mai periculos în ultima perioadă deoarece multe persoane care s-au dovedit a suferi de Ebola nu prezentau la început simptomele bolii (în termeni medicali acestea sunt cazuri asimptomatice).

Ceea ce nu s-a schimbat încă în privința acestui virus fatal este modul de transmitere al acestuia: orice contact cu o persoană care prezintă simptome de Ebola sau a avut această boală trebuie evitat. De altfel, țările din vestul Africii se află în carantină pentru a nu se permite extinderea acestui virus.

În luna februarie vom aflat cu toții dacă virusul poate fi ținut cu adevărat sub control sau a devenit mai contagios, după ce vor apărea rezultatele finale ale examinărilor a peste 600 de mostre de sânge preluate de la pacienți din Guineea. Organizația Mondială a Sănătății notează că virusul Ebola nu este la prima astfel de mutație care să îl facă mai contagios: în primele 24 de zile de când a izbucnit epidemia, virusul a devenit mai contagios în Sierra Leone.

Principala îngrijorarea este că mutaţiile ar putea face ca virusul să devină transmisibil prin aer, ceea ce ar însemna că numărul cazurilor de infecţie ar exploda. Deocamdată însă nu există indicii că aceste mutaţii au loc.

Rata de supravieţuire a epidemiei este de 40%. Până acum au fost înregistrate peste 22.000 de cazuri.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:45
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou