Extractul din frunze de măslin previne cancerul

Mirela Ene, 30 octombrie 2013, Ora 15:41

  • print
  • |
extractul-din-frunze-de-maslin-previne-cancerul-35380-1.jpg

Compuşii care se găsesc în frunzele de măslin reduc presiunea sângelui şi nivelul colesterolului „rău".

Oleuropeina conţinută este un puternic agent antioxidant, care acţionează în acelaşi mod ca şi flavonidele ce se găsesc în anumite plante. Cele mai multe dintre cercetările care au avut ca subiect extractul din frunze de măslin s-au axat pe calităţile antivirale, antibacteriene şi antifungice ale acestuia.

Protejează inima

Produsul din frunze de măslin este indicat, datorită calităţilor antioxidante, şi persoanelor sănătoase, care fac mult sport, acestea fiind mai expuse distrugerii celulelor. Proprietăţile antioxidante sunt mai puternice decât ale ceaiului verde, însă au fost promovate mai puţin.
Extractul protejează pereţii vaselor de sânge şi s-a demonstrat că are efect în prevenirea bolilor coronariene ale inimii, dar şi în ateroscleroze. Cel mai bun exemplu în dovedirea acestor calităţi este populaţia din zona mediteraneană, care consumă multe măsline şi ulei din acestea, şi se poate lăuda cu cel mai mic procent de bolnavi de inimă şi cu cea mai ridicată speranţă de viaţă din Europa.

Crește imunitatea

Oleuropeina este cea care stimulează activitatea sistemului imunitar, ajutând organismul să acţioneze împotriva a numeroase probleme de natură virală, cum ar fi, de exemplu, herpesul de toate tipurile (orale sau genitale), Zona Zoster ori varicela. Totodată, acidul eolinic din acest extract blochează dezvoltarea viruşilor. Aceleaşi calităţi antivirale îl recomandă şi în prevenirea apariţiei răcelilor şi a gripei.

Frunzele de măslin folosite la ceai au şi un efect diuretic, ceea ce poate ajuta persoanele care suferă de boli de rinichi. Mai mult decât atât, fiertura acţionează şi ca un antiinflamator cu putere medie, ceea ce poate fi de ajutor în tratarea bolilor artritice, cum ar fi guta.

Previne cancerul

Extractul din frunze de măslin inhibă deteriorarea ADN-ului, primul pas în prevenirea apariției celulelor canceroase. Compușii din frunzele de măslin au capacitatea de a stopa creșterea și înmulțirea celulelor canceroase.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou