Fereşte-te de alimentele care ucid!

Mirela Ene, 15 ianuarie 2013, Ora 22:22

  • print
  • |
fereste-te-de-alimentele-care-ucid-28798-1.jpg

Cercetarea medicală din statele moderne indică faptul că la baza bolilor cronice, precum sunt cele de inima, diabetul, cancerul, artrita, alergiile şi tulburările autoimune stau atât chimicalele din mediu, cât şi o dietă formată din alimente procesate.

Pe lista alimentelor nocive pentru organismul uman se regăsesc: produsele îngheţate, conservate şi din făină albă rafinată (pâine, chifle, aluaturi coapte, paste, chipsuri) dulciuri, preparate din carne. Toate aceste preparate au un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr, sare şi multe substanţe toxice.

Specialiştii atrag atenţia asupra alimentelor rafinate care sunt gustoase datorită uleiurilor, a sări, a zahărului şi a altor aditivi alimentari, dar nu au substanţe nutritive şi ar putea genera dependenţa.

Fără zahăr şi pâine!

Studiile au arătat că zahărul distruge în organism vitaminele B şi mineralele: magneziu şi crom. Încet, dar sigur, zahărul sabotează sistemul imunitar, îmbolnăveşte rinichii, accentuează alergiile şi cauzează fluctuaţii ale nivelurilor glicemice.

Mierea de albine şi siropul de arţar sunt mai puţin dăunatoare, pentru că nu sunt procesate, dar şi ele întreţin dependenţa de dulce. Soluţia pentru a ne menţine sănătatea este să renunţăm la obiceiul de a consuma zaharuri.

De asemenea, făina albă, are asupra organismului aceleaşi efecte ca şi zaharul. Aşa că mare atenţie la cantitatea de pâine consumată!

 

Soluţia vine din partea alimentelor integrale, care nu au trecut printr-o procesare, precum: leguminoasele, fructele, nucile, alunele, seminţele, cerealele integrale, peştele, produsele lactate şi din soia. La acestea se pot adauga ierburi, condimente şi uleiuri sănătoase, precum uleiul de măsline.

Printre alimentele care au fost utilizate de-a lungul timpului la controlul glicemiei se numară: pâinea de orz, salata verde, varza, seminţele de coriandru. Broccoli, tărâţele de grâu, cartofii sunt alimente bogate în crom, iar stridiile, rădăcina de ghimbir şi nucile conţin mult zinc.

Sursa zilnică de fibre o putem lua din: mere, caise, avocado, banane, cereale, năut, smochine, căpşune, cartofi, prune. Alimentele crude incluse în dieta zilnică vor încetini procesul de îmbătrânire şi vor menţine sănătatea, datorită enzimelor şi nutrienţilor.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou