Fructele şi legumele vitale sănătăţii noastre

Ziarul Atac, 30 noiembrie 2011, Ora 00:15

  • print
  • |
fructele-si-legumele-vitale-sanatatii-noastre-1.jpg

Multe fructe şi legume au proprietăţi curative dovedite, iar asemănarea dintre forma lor şi organele cărora le sunt benefice este uimitoare. Dacă le vom consuma frecvent, ne putem feri de afecţiuni grave şi putem ajuta organismul să lupte împotriva streului cotidian. Iată câteva din fructele şi legumele care pot face minuni pentru sănătatea ta:

 

Roşia: dacă secţionam o roşie descoperim patru camere, la fel cum are şi inimă. Cercetările medicale arată că aceasta legumă este într-adevăr beneficia pentru inima şi sânge.

 

Morcovul: un morcov tăiat rondele seamănă cu ochiul uman. Dacă vă uitaţi cu atenţie puteţi observa asemănarea dintre această legumă şi ochiul nostru. Pupilă, irisul şi liniile radiale sunt redate de structură morcovului. Ştiinţa a demonstrat că morcovii contribuie semnificativ la mărirea fluxului sangvin şi îmbunătăţirea vederii.

Fasolea: forma unor boabe de fasole imita forma rinichilor. Aceasta leguminoasă şi-a dovedit calităţile terapeutice în afecţiunile renale, cum ar fi pielonefrita.

Avocado şi perele: fructele în formă de pară sunt menite să îmbunătăţească sănătatea uterului şi a colului uterin. Potrivit studiilor, femeile care consumă un fruct de avocado pe săptămână sunt ferite de cancerul cervical. Totodată, activitatea hormonală este echilibrată având o dietă în care includeţi un avocado pe săptămână.

Strugurii: strugurii au şi ei forma unei inimi. Fiecare bobita susţinută de ciorchine arată ca o celulă din sânge şi la fel ca roşia, sunt benefici pentru inima, având proprietăţi revitalizante şi pentru sânge.

Cartofii dulci: cartofii dulci au forma pancreasului şi, în ciuda numelui, poate fi un aliment benefic pentru diabetici. Studiile realizate până acum au demonstrate că ajută la stabilizarea nivelului optim de zahăr din sânge şi la diminuarea rezistenţei la insulina - hormon secretat de pancreas.

Ţelina şi rubarba: tijele de ţelina, rubarbă şi multe alte plante asemănătoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din această categorie au proprietatea de a întări sistemul osos. Oasele şi cartilajele sunt alcătuite în proporţie de 15-30 % din sodiu, iar aceste legume sunt şi ele bogate în sodiu, cam în acelaşi procent.

Nuca: nuca arată ca un creier în miniatură, iar studiile arată că într-adevăr, aceste fructe ajuta la dezvoltarea transmiţătorilor neuronali.

Andreea Manea

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou