Fructul tinereţii veşnice: Goji

Ziarul Atac, 16 septembrie 2012, Ora 20:59

  • print
  • |
fructul-tineretii-vesnice-goji-27518-1.jpg

Goji Berry, acest fruct minune se folosea în Tibet cu cel puţin 1700 de ani în urmă. Goji ocupă un loc de cinste în medicina tradiţională chineză. Oamenii din Tibet folosesc Goji pentru longevitate şi pentru întărirea sistemului imunitar. Mulţi dintre oamenii din anumite zone din Tibet care consumă regulat fructele Goji, trăiesc peste 100 de ani, fără a suferi de vreo boală.

Legenda spune că fructele Goji au fost descoperite de către un medic în timpul studiului său într-o regiune îndepărtată din Himalaya. El a descoperit că unii membri ai acestei societăţi trăiau într-o stare de sănătate foarte bună până la 100 de ani sau mai mult, nu aveau părul alb şi nu şi-au pierdut niciodată dinţii. În cele din urmă a aflat că oamenii consumau apa din fântânile din apropiere în care cădeau fructe Goji.

După cele mai recente studii, Goji berry este cel mai puternic antioxidant din toate alimentele existente. Dar de ce este atât de minunat acest fruct? Este atât de valoros pentru sănătatea noastră datorită conţinutului de vitamine, minerale polizaharide, uleiuri esenţiale şi trebuie consumat fie că suntem sănătoşi sau suntem bolnavi. Goji berry nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie.

Conţinutul fructului

Fructul vieţii conţine 18 amino acizi, inclusiv cei 8 aminoacizi care sunt esenţiali. Conţine un spectru complex de carotenoide, inclusiv beta- caroten(o sursă mai bună şi decât morcovul) şi zeaxantina, cu rol remarcabil în protejarea ochilor. Goji Bery contine mai multe carotenoide decât orice aliment, vitaminele B1, B2, B6, vitamina E, acesta vitamina gasindu- se foarte rar în fructe.

Conţin Beta - sitosterol, un ajutor în tratarea ipotentei şi a afecţiunilor prostatei. Conţine 21 de minerale, printre care şi germaniu, un agent anticancerigen găsit foarte rar în alimente. Conţine acizi graşi esenţiali.

Proprietăţile fructului Goji

1. Au cel mai mare conţinut de antioxidanţi care te întineresc. Potrivit celor mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi care au grijă de elasticitatea pielii tale.

2. Întăreşte sistemul imunitar şi creşte nivelul de energie. Datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale, Goji menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie al organismului şi ajută la menţinerea sănătăţii.

3. Au mai multă vitamina C decât citricele. Fructele de Goji conţin mai multă vitamină C decât citricele şi sunt o sursă preţioasă de vitamine precum A, B1, B2, B6 şi E.

4. Te apără de radiaţiile solare şi protejează ochii. Goji conţine aminoacizi şi o gamă largă de carotenoizi cu efect puternic antioxidant şi de fotoprotecţie solară, printre care betacarotenul şi luteina.

5. Ajută inima să funcţioneze la parametri optimi. Consumul regulat de fructe Goli reglează tensiunea arterială şi scad nivelul colesterolului rău.

6. Contribuie la menţinerea unui sistem nervos sănătos. Contribuie la producerea colinei, un nutrient esenţial care combate boala Alzheimer.

7. Întăresc oasele şi ligamentele. Datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu protejează sănătatea oaselor.

Cum se consumă Goji

Cu numai un pumn mic de Goji (10-30 grame) vă asiguraţi necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Fructele Goji pot fi consumate fără restricţii şi în cantităţi mai mari, sub formă de fructe uscate, sau amestecate cu iaurt, muesli, cereale etc., dar şi sub formă de suc sau ceai.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou