HAOS în sistemul medical din cauza cardului de sănătate

Ziarul Atac, 5 mai 2015, Ora 09:33

  • print
  • |
haos-in-sistemul-medical-din-cauza-cardului-de-sanatate-46456-1.jpg

Sistemul de sănătate a avut mari probleme în mai bine de jumătate de ţară din cauza încercărilor de a activa cardurile. Medicii de familie fie nu au putut valida serviciile oferite pacienţilor, fie nu au putut activa documentele electronice. Iar cei care încă nu au carduri s-au îngrămădit la Casele de Sănătate ca să le ridice.

Acestia au spus că întreaga activitate le-a fost dată peste cap din cauza validării cardurilor.

"Am avut cazuri grave. Pacienţi cărora nu le-am putut oferi o reţetă compensată. Am avut bolnavi cronic, cu medicamente citostatice, care nu-şi puteau elibera reţeta din farmacie, pentru că nu aveau cardul activat şi eu nu puteam să-l activez", a declarat medicul de familie Emiliana Costiug.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu au văzut însă niciun fel de blocaje şi spun că e vorba doar de o întârziere.

De asemenea, sunt probleme în continuare cu sistemul de validare a cardurilor de sănătate.

Ieri au fost validate 100.000 de carduri.

Mai nou, autorităţile se gândesc la sancţiuni pentru medicii care refuză să acorde tratament pacienţilor fără card. "La momentul aceste se dau avertismente sau penalizări în diverse procente. Vom veni şi cu sancţiuni mult mai drastice, cum ar fi întreruperea contractului. Nu se poate ca noi să dăm toate condiţiile, iar medicii să refuze pacienţii pentru că nu au card de sănătate", a spus preşedindele CNAS, Vasile Ciurchea.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou