HPV, virusul care ucide!

Ziarul Atac, 12 februarie 2013, Ora 18:54

  • print
  • |
hpv-virusul-care-ucide-29382-1.jpg

Infectia genitala cu HPV, atat la barbati cat si la femei, este cea mai raspandita boala cu transmitere sexuala care ar putea sa-ti distruga viata, daca nu o descoperi la timp.

Cea mai frecventa afectiune maligna este cancerul de col uterin, care este produs de Human Papiloma Virus (HPV). Este al patrulea tip de cancer ca incidenta in randul femeilor, dupa cel de san, fiind tot mai intalnit la femeile de peste 30 de ani.

Cercetatorii au identificat aproape 100 de tipuri de HPV, dintre care aproape 40 afecteaza zona genitala a ambelor sexe. Aceste tipuri au fost impartite in doua categorii: unele cu risc oncogen scazut, iar altele cu risc oncogen crescut.

Este bine de stiut ca afectiunea maligna cu HPV ar putea sa apara la cativa ani, dupa ce a fost contact acest virus. HPV se transmite cel mai frecvent prin contact sexual cu o persoana infectata, iar in aceste situatii prezervativul nu poate proteja tegumentele expuse, pentru ca sunt condiloame extinse pe piele.

Transmiterea virusului se mai poate face si prin maini infectate, lenjerie, prosoape,de la mama la nou-nascut. Tipurile de HPV cu risc redus oncogen duc la aparitia condiloamelor genitale, care sunt foarte contagioase.

Condiloamele genitale sunt niste excrescente moi, nedureroase, iar la femei apar, de regula, in zona genitala la nivelul valvei, in interiorul vaginului si in jurul anusului. La barbati se pot gasi pe...

Citeste continuarea in Avantaje

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou