Iată cinci salate care îţi dau energie

Ziarul Atac, 21 mai 2012, Ora 13:03

  • print
  • |
iata-cinci-salate-care-iti-dau-energie-1.jpg

Cu toții știm că este bine să avem 5 mese pe zi: 3 principale și 2 gustări. Un rol important îl au fructele și legumele. Explozia de verdețuri și legume din această perioadă nu are cum să nu îți deschidă apetitul pentru mâncăruri ușoare. Și ce poate fi mai gustos și mai sănătos decât o salată? Salatele reprezintă cea mai bună alegere pentru zilele călduroase, cel mai simplu fel de mâncare pe care îl poți prepara oriunde și pe care îl poți savura în orice moment. În afara faptului că nu conțin foarte multe calorii, mâncând salate organismul tău se va bucura de proprietățile nutritive ale unor substanțe precum vitamina C, E, beta caroten.

1. Salata de spanac
Ingrediente: 250 grame spanac, o ceapă roșie tăiată subțire, 2 ciuperci mari albe tăiate felii, o jumătate de linguriță de muștar, o linguriță zahăr, 8 bucăți de bacon felii groase tocate, piper negru măcinat, oțet din vin roșu și sare.

Mod de preparare: Frunzele de spanac se spală bine, se îndepărtează cozile și nervurile și se lasă la scurs, după care se pun într-un castron mare. Baconul se prăjește într-o tigaie, apoi se pune pe un șervet de hârtie pentru a-și lăsa grăsimea. Din uleiul rămas, se toarnă 3 linguri într-o ceșcuță care se încălzește într-o cratiță mică, la foc mediu și se adaugă muștarul, zahărul, oțetul, sarea și piperul. Peste spanacul din castron se pun ceapa, ciupercile, se toarnă dressingul obținut și baconul. Se amestecă bine și salata de spanac este gata!

2. Salata de ridichi
Ingrediente: 2 ridichi, 3 ouă fierte tare, ulei de măsline, oțet, sare și piper.

Mod de preparare: Ridichiile se dau pe răzătoare, se amestecă cu sare și rămân așa până își lasă sucul. Ouăle, fierte tari, se taie felii subțiri și se amestecă cu ridichile. Se așezonează cu ulei și cu oțet după gust.

3. Salată de leurdă cu roșii și brânză
Ingrediente: 12 frunze de leurdă tăiate fâșiuțe, câteva roșii mici tăiate, 100 grame brânză telemea de capră sau de oaie, o linguriță muștar iute, o linguriță zahăr, o jumătate de linguriță de suc de lămâie, 4 linguri ulei de măsline, sare și piper.

Mod de preparare: Se spală leurda și rosiile, se taie, se pun într-un castron și se adaugă brânza tăiată bucățele. Într-un castronel se prepară sosul adăugând muștarul, sucul de lămâie, sarea, piperul, zahărul și uleiul. Peste mixtura de leurdă se toarnă sosul și se amestecă bine. Se servește simplă sau cu pâine, după preferințe.

4. Salată de crudități
Ingrediente: o căpățână de țelină, 2 morcovi de mărime medie, 1 măr, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper.

Mod de preparare: Toate ingredientele se spală, se curăță și se dau pe răzătoare, dupa care se amestecă. Se adaugă sare și piper după gust. Nimic mai simplu! Opțional se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie.

5. Salată de cartofi noi

Ingrediente: 500 grame cartofi noi (cât mai mici), 5 linguri de smântână, o linguriță mărar, o legătură pătrunjel, 1 cățel usturoi, 2 lingurițe muștar, o ceapă verde (doar cozile tocate), 150 grame șuncă afumată tăiată cubulețe, sare și pier.

Mod de preparare: Cartofii noi se spală bine, se înlătură coaja cu o perie, se taie în două sau în patru, în funcție de mărime și se pun la fiert cu apă și sare. După ce fierb, se strecoară și se lasă la răcit. Într-un bol se prepară dressingul din smântână, muștar, pătrunjel tocat, mărar, usturoi pisat, sare și piper. Acesta se toarnă peste cartofi, apoi amestecul se pune la rece. Se taie ceapa verde rondele, iar șunca se prăjește până devine crocantă. După răcire se adaugă peste amestecul de cartofi și dressing. Salata poate fi servită!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou