Măşti naturale de detoxifiere şi pentru combaterea acneei

Ziarul Atac, 20 iunie 2012, Ora 11:47

  • print
  • |
masti-naturale-de-detoxifiere-si-pentru-combaterea-acneei-26593-1.jpg

După ce, în numerele trecute, ziarul „Atac de Maramureş" şi make-up artistul Alexandra Brândău au venit în ajutorul cititoarelor noastre şi le-au „vândut" mici tipsuri pentru un machiaj perfect, dar şi pentru sprâncene ideale, acum vă vom prezenta câteva măşti naturale de detoxifiere a tenului, dar şi pentru combaterea acneei. De multe ori, reprezentantele sexului frumos fac eforturi mari pentru a avea un ten perfect. Iată cum tenul tău poate străluci şi la tine acasă, fără să petreci ore în şir, în saloanele de frumuseţe.

Masca cu banană
Această mască este potrivită oricărui tip de ten. Are rolul de a elimina celulele moarte, dar şi de a ne curăţa porii. Avem nevoie de o banană pisată, peste care vom adăuga o linguriţă de miere. Înainte de a fi aplicată, vom curăţa tenul cu un gel. Masca se va aplica pe faţă, evitând zona ochilor. Vom lăsa compoziţia să acţioneze aproximativ 10-15 minute, după care vom clăti faţa cu apă călduţă.

Masca cu miere şi căpşuni
Această mască ne revitalizează faţa. Într-un bol, vom adăuga două linguriţe de căpşuni mărunţite şi le vom amesteca cu două linguriţe de miere. Aplicăm masca pe faţă şi o lăsăm să acţioneze circa 15 minute, apoi clătim cu apă călduţă. Dacă acestă mască o vom repeta o dată la câteva zile, pe toată perioada în care sunt căpşuni pe piaţă, vom observa că, în câteva săptămâni, tenul nostru va arăta mult mai bine şi nu ne vor mai apărea coşuri.

Masca cu pătrunjel
Pătrunjelul este magic dacă avem tenul gras. Pentru a ne bucura de efectele sale miraculoase, vom adăuga o lingură de pătrunjel tocat mărunt într-o ceaşcă cu apă fierbinte. Vom acoperi ceaşca timp de 15 minute, apoi vom strecura pătrunjelul. Îl vom lăsa să se răcească şi apoi vom aplica compoziţia pe faţă. Pătrunjelul ne va curăţa pielea de toxine şi îi va reda luminozitatea.

Masca de miere
Doar mierea poate fi folosită ca mască şi este eficientă în tratarea acneei, curăţarea porilor şi îndepărtarea microbilor. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted şi strălucitor.

Masca cu miere si mere
Aceasta este o mască simplă şi foarte benefică pentru tenul nostru. Tot ce ne trebuie este un măr de mărime mijlocie şi patru-cinci linguri de miere. Vom cuăţa mărul de seminţe şi îl vom pune în blender pentru a face o pastă fină (dacă nu, poate fi ras pe răzătoarea cea mai fină). Pe urmă, vom adăuga trei-patru linguri de miere şi vom amesteca bine. Vom aplica un strat din compoziţia rezultată pe faţă. După 10-15 minute, vom clăti cu apă călduţă. Masca cu miere şi mere funcţionează cel mai bine atunci când produsele folosite sunt proaspete. Astfel, după ce vom prepara masca, o vom aplica direct pe faţă şi nu o vom ţine la frigider.

Masca cu miere, iaurt, lapte şi lămâie
Acesta este un alt tratament foarte bun pentru acnee. Pentru a prepara această mască avem nevoie de două linguri de lapte proaspăt, două linguri de miere, suc proaspăt de lămâie, o lingură de iaurt proaspăt şi apă călduţă. Vom amesteca bine, într-un bol, toate aceste ingrediente pentru a obţine o pastă uniformă. Vom aplica un strat din acest amestec pe faţă şi în jos, pe gât. Aşteptăm câteva minute, până se usucă, apoi vom aplica, din nou, un alt strat şi vom continua aşa până ce compoziţia este gata. Vom aştepta în jur de 10 minute, iar apoi vom clăti cu apă călduţă. Acest tip de mască se aplică de trei-patru ori pe săptămână (aplicarea zilnică nu va dăuna) şi, de fiecare dată, se va aplica în stare proaspătă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou