Motivaţia perfectă pentru a te lăsa de fumat

Ziarul Atac, 4 noiembrie 2012, Ora 20:06

  • print
  • |
motivatia-perfecta-pentru-a-te-lasa-de-fumat-27866-1.jpg

Renunțarea la fumat îți supune organismul unui stres puternic, la care nu este recomandat să adaugi și un regim de slăbit drastic. Încearcă 6 trucuri ca să nu te îngrași după ce te-ai lăsat de fumat, ce te ajută să-ți păstrezi greutatea fără să te solicite și să te obosească constant.

Dacă fumai aproximativ un pachet de tigări pe zi, acestă activitate consuma până la 200 calorii, iar efectele nicotinei de suprimare a poftei de mâncare au dispărut. Metabolismul poate încetini ușor după renunțarea la fumat, motiv pentru care este indicat să abordezi problema prin câteva obiceiuri noi sănătoase, nu prin înfometare.

Menține-te ocupată
Poate cel mai important sfat pentru foștii fumători este găsirea unor activități captivante care să le ocupe timpul. În acest mod, poți uita de pofta de tutun, dar și de poftele ce o înlocuiesc atunci când ai renunțat la fumat. Filmele, serialele sau cărțile captivante și ieșirile cu prietenii te pot ajuta să uiți de nevoile temporare pe care încerci să le eviți.

Evită băuturile alcoolice
Singura interdiție majoră după renunțarea la fumat este și evitarea temporară a băuturilor alcoolice. Primul efect al consumului de alcool este slăbirea voinței. După mai multe pahare, începi să te gândești la sacrificiul tău și să-ți găsești scuze pentru a mânca mai mult sau chiar să te convingi că meriți să te răsfeți puțin.

Alege corect gustările ce înlocuiesc țigările
Imediat după ce ai renuțat la fumat, pregătește-ți gustări sănătoase cu conținut caloric cât mai mic. Morcovii și fructele proaspete îți pot satisface poftele în modul cel mai sănătos.

Alunele, migdalele și nucile au un conținut caloric mai mare, deci nu este indicat să le mănânci în exces, mai ales dacă sunt foarte sărate. Alte opțiuni sunt batoanele de cereale cu conținut scăzut de calorii sau iaurtul cu puțină grăsime.

Mănâncă regulat
Mesele regulate sunt foarte importante dacă vrei să eviți poftele și abuzurile. Mănâncă mai puțin, dar mai des și metabolismul tău se va mișca mai repede. După ce ai renunțat la fumat, vei pofti la multe alimente grase, dar încearcă să le limitezi consumul dacă vrei să-ți menții greutatea.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou