Noi descoperiri în tratarea celei mai agresive forme de cancer de piele

Mirela Ene, 6 iunie 2013, Ora 14:11

  • print
  • |
noi-descoperiri-in-tratarea-celei-mai-agresive-forme-de-cancer-de-piele-31357-1.jpg

O imunoterapie experimentală a fost bine tolerată şi sigură în cazul pacienţilor cu cu melanom în stare avansată, cea mai agresivă formă de cancer de piele, afirmă autorii unui studiu clinic preliminar.

Medicamentul anticancer denumit Lambrolizumab a permis reducerea cu 38% a tumorilor canceroase. Lambrolizumab este un anticorp conceput pentru a neutraliza proteina PD-1, care permite unor cancere să scape atacurilor declanşate de sistemul imunitar al organismului.

Medicamentul este testat contra mai multor tipuri de cancer, inclusiv melanom şi cancer pulmonar, a precizat compania Merck într-un comunicat.

,,Suntem încurajaţi de rezultatele pe care le observăm în acest stadiu, inclusiv în ceea ce priveşte rata de răspuns a pacienţilor cu melanom avansat şi durata acestor răspunsuri la tratament", a declarat medicul Roger Perlmutter, directorul laboratorului de cercetare al grupului Merck.

,,Pe baza acestor date şi a rezultatelor suplimentare provenind din alte studii clinice în curs, Merk intenţionează să efectueze direct un studiu clinic de fază 3 cu Lambrolizumab pe pacienţi suferind de melanom avansat şi de cancer pulmonar, în al treilea trimestru al anului 2013″, a adăugat Roger Perlmutter.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou