Numărul bolnavilor pentru care cancerul va fi fatal se va reduce la jumătate până în 2020

Anca Bratu, 12 decembrie 2013, Ora 08:16

  • print
  • |
numarul-bolnavilor-pentru-care-cancerul-va-fi-fatal-se-va-reduce-la-jumatate-pana-in-2020-36633-1.jpg

Numărul persoanelor care vor muri de cancer la sân, la prostată şi de cancer intestinal aproape că se va înjumătăţi până în 2020, potrivit unor noi date. Cancerul la sân va fi fatal pentru o treime dintre bolnave (36%), faţă de 61% în 1992, scrie The Daily Telegraph.

Acelaşi procent este valabil şi în cazul cancerului de prostată, potrivit estimărilor pentru 2020, faţă de 72% în 1992. Două din cinci persoane (mai exact 39%) nu vor supravieţui cancerului intestinal, faţă de 67% în 1992.

Datele furnizate de Macmillan Cancer Support sunt mai puţin optimiste în privinţa luptei împotriva cancerului pulmonar, care va fi fatal pentru 76% dintre cei care suferă de această boală, în timp ce în 1992 rata mortalităţii era de 91%. Printre motivele care au dus dintotdeauna la moartea unui mare număr de bolnavi de cancer pulmonar, specialiştii enumeră faptul că oamenii ajung la medic în stadii avansate ale bolii şi accesul diferit la proceduri chirurgicale, în funcţie de locul în care se află cei care suferă de această boală.

Cercetări anterioare ale Macmillan arătaseră că, în 2020, aproape jumătate din populaţia lumii va avea o formă de cancer şi 38% vor învinge boala. Date mai recente indică însă o diferenţă în speranţa de viaţă, în funcţie de tipul de cancer.

Pentru a îmbunătăţi speranţa de viaţă în cazul bolnavilor de cancer pulmonar, un expert al Macmillan Cancer Support recomandă trei căi: fumătorii trebuie descurajaţi să mai fumeze, boala trebuie depistată în stadii incipiente, iar accesul la procedurile chirurgicale trebuie asigurat în mod egal.AGERPRES/(AS - autor: Lelia Bretan, editor: Tudor Martalogu)

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou