Plante care îți iau durerea cu mâna

Ziarul Atac, 29 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
plante-care-i-i-iau-durerea-cu-mana-32820-1.jpg

Atunci când te doare ceva, nu te repezi să te îndopi cu analgezice. Natura are remedii care îți pot domoli suferința.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor îţi dezvăluie ce plante te pot ajuta să nu mai simţi durerea, dar şi să rezolvi problema din spatele ei. De exemplu, dacă suferi de reumatism - ardeiul iute, arnica sau salcia îţi vor fi de folos. Fructele de coriandru calmează spasmele stomacale şi menstruale. Totuşi, este bine să ceri sfatul medicului dacă problema persistă în ciuda tratamentului.

Arnica, antiinflamator şi analgezic

Arnica are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antiseptică. Administrată intern, în doze mici, moderează activitatea centrilor nervoşi centrali, având astfel efecte antialgice şi sedative. Tinctura se prepară din 10 g de inflorescenţe uscate la 100 ml alcool de 60°-70°, care se lasă la macerat timp de opt zile, apoi se filtrează şi se depozitează în sticluţe închise la culoare. Se iau 20-25 de picături de două ori pe zi, la nevoie. În cazul respectării dozelor indicate, nu există contraindicaţii sau reacţii adverse. Totuşi tratamentul prelungit nu este indicat. În doze mari, devine toxică şi poate avea chiar efecte paralizante.

Ardeiul iute încălzeşte încheieturile

Ardeiul iute are acţiune congestionantă intensă, adică provoacă o uşoară inflamaţie a pielii, dar pentru o scurtă durata. Efectul resim it este unul de caldura, iar vasele de sânge din zona respectiva sunt stimulate. Astfel, ajuta la diminuarea durerilor reumatice ş i articulare. Se fac frecţ ii locale cu tinctură de ardei iute îmbibată în vată. După uscare, se lasă tampoanele pe locul afectat ş i se fixează cu un bandaj elastic. Tinctura se prepară la fel ca şi cea de arnică, din 20 g de ardei iuţ i la 100 ml de alcool de 60°-70°.

Salcia, înlocuitorul aspirinei

Conţ¬ine salicina ş i derivaţ¬ii ei care au în organism ac¬ţiune febrifugă ş i analgezică. Se recomandă în suferinţ¬e reumatice ca sedativ şi în crampe uterine. Intern se administrează sub formă de decoct din coaja marunţ¬ită din două linguri la o cană cu apă. Se iau cinci-ş ase linguri pe zi. Se mai poate lua ş i sub forma de pulbere: câte o jumătate de linguriţ¬a de trei ori pe zi. Este contraindicată în caz de gastrită sau ulcer stomacal ş i persoanelor cu sensibilitate la aspirină.

sursa: Unica

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou