Reguli de aur pentru sănătatea ochilor

Mirela Ene, 3 martie 2013, Ora 22:25

  • print
  • |
reguli-de-aur-pentru-sanatatea-ochilor-29653-1.jpg

Ecranele înşelătoare, aerul prăfuit, vulnerabilitatea ridicată a organismului şi lipsa vitaminelor reprezintă doar câţiva din factorii care pun în pericol sănătatea ochilor. Învaţă cum să îţi protejezi vederea astfel încât să nu ajungi în situaţii critice.

Consultul oftalmologic periodic nu trebuie deloc neglijat. Nu ignora problemele cu ochii, ci programează-te la un control ca să depistezi şi să tratezi din timp afecţiunile oculare.

Spală ochelarii cu detergent lichid de vase
Specialistul recomandă evitarea şerveţelelor sau a hârtiei igienice şi folosirea detergentului lichid de vase pentru a curăţa lentilele ochelarilor. Motivul este simplu: "hârtia provine din lemn, iar lemnul zgârie", explică specialistul. Aşa că dacă vrei să cureţi lentilele spală-le cu detergent lichid de vase şi clăteşte-le cu apă călcuţă.

Există câteva simptome care trebuie să te trimită de urgenţă la oftalmolog
Dacă ai senzaţii de uscăciune, roşeaţă sau arsură la nivelul ochilor trebuie să mergi neapărat la un consult oftalmologic. Acestea sunt câteva semnale de alarmă pe care nu trebuie să le ignori niciodată.

Lumina difuză nu face rău ochilor
Potrivit specialistului nu este dăunător să citeşti la lumină difuză, iar singurul efect pe care îl vei constata este o durere de cap, dar fără să-ţi agraveze problemele de vedere.

Spanacul îţi protejează ochii
Până acum probabil că ştiai că morcovii sunt cei mai buni pentru sănătatea ochilor. Potrivit specialistului, există o altă categorie de alimente care îţi oferă o protecţie mai ridicată: spanacul şi toate celelalte legume cu frunze verzi.

Lentilele de contact se pun înainte de a te machia
Este recomandat să-ţi pui lentilele de contact înainte de aplicarea machiajului şi să le scoţi primele atunci când te demachiezi. Legat de fardurile sau produsele de îngrijire pe care este bine să le foloseşti, specialistul recomandă "utilizarea unor produse sub formă de cremă în cazul purtătorilor de lentile de contact, deoarece acestea sunt mai puţin periculoase decât cele sub formă de pudră. Alege, pe cât posibil, produse destinate persoanelor cu piele sensibilă".

Lentilele permanente măresc riscul de infecţii oculare
Dacă obişnuieşti să porţi lentile continuu, atât în timpul zilei cât şi pe timpul nopţii trebuie să ştii că riscul unei infecţii este de 10 ori mai mare, avertizează Monica Muntz.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou