Reţetă cu bere
Ziarul Atac, 27 mai 2012, Ora 17:45
- |
- Tweet
Berea este nu numai o băutură care strânge prietenii aproape, ci şi un interesant ingredient pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare. Mulţi bucătari consideră că prin adăugarea de bere unei reţete i se dă de fapt savoare şi ajută diferite ingrediente să îşi manifeste proprietăţile într-un mod special.
Această băutură poate fi folosită în foarte multe reţete, de la cele de pâine, trecând prin cele de paste şi ajungând până la mâncărurile pe bază de carne.
Pentru această săptămâna vă recomandăm o delicioasă reţetă de pui cu bere
Ingrediente:
1 pui de 1- 1,500 kg ( se pot folosi însă doar pulpe sau aripi )
2 cepe roşii mari
150g stafide
1 litru bere neagra
Sare şi piper
Ulei
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm foarte bine puiul
Curăţăm şi tăiem cepele
Într-o cratiţă punem la încins uleiul
Punem carnea de pui în uleiul încins şi o prăjim pe ambele părţi până se rumeneşte
După ce carnea s-a rumenit o scoatem într-o strecurătoare
În uleiul în care am prăjit carnea punem apoi ceapa roşie la călit
Când ceapa devine sticloasă punem carnea de pui prajită anterior
Adăugăm stafidele şi apoi berea neagră atât cât să acopere în întregime carnea de pui
Condimentăm cu sare şi piper
După ce am pus toate ingredientele în cratiţă, lăsăm să fiarbă aproximativ 45 de minute – 1 ora, până scade berea şi începe să se formeze un sos
Este o reţeta extraordinară, pe care v-o recomandăm din toată inima.
Această minunaţie de pui cu bere, merge foarte bine cu garnitură de piure de cartofi sau cartofi natur.