Riscurile la care eşti supus dacă ai pulsul crescut. Cum îţi măsori singur ritmul cardiac

Ziarul Atac, 16 aprilie 2013, Ora 14:21

  • print
  • |
riscurile-la-care-esti-supus-daca-ai-pulsul-crescut-cum-iti-masori-singur-ritmul-cardiac-30245-1.jpg

Monitorizarea bătăilor inimii este una dintre investigaţiile fundamentale în descoperirea unei afecţiuni cardiace, afirmă medicii.

Simpla măsurare a pulsului o dată pe lună poate ajuta la prevenirea decesului prin accident vascular cerebral (AVC), potrivit specialiştilor americani din cadrul Asociaţiei Naţionale a Accidentului Vascular Cerebral. Un ritm cardiac mărit în starea de repaus poate creşte riscul decesului prematur chiar şi în cazul persoanelor sănătoase, avertizează cercetătorii.

În situaţia în care pulsul creşte anormal în starea de repaus, „bolnavul simte bătăile inimii sub forma unor zgomote în ureche ori a unor pulsaţii la nivelul gâtului. În plus, respiraţia i se accelerează, experimentează dureri de tip angios şi chiar stări de leşin
Măsurarea pulsului este foarte simplă şi nu necesită niciun aparat special. Ai nevoie doar de un ceas cu secundar şi de cel mult un minut din timpul tău.

Pulsul poate fi luat la nivelul gâtului (arterei carotide), încheieturii mâinii, coapselor (artera femurală), sau în spatele genunchiului. Cel mai comod de măsurat este însă la nivelul încheieturii mâinii. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi: aşază-te comod pe un scaun sau pe un fotoliu, apoi sprijină un antebraţ pe... (citeşte continuarea pe Doctorulzilei.ro)

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou