S-au descoperit inamicii verzi ai cancerului

Mirela Ene, 22 august 2013, Ora 14:41

  • print
  • |
s-au-descoperit-inamicii-verzi-ai-cancerului-33529-1.jpg

Lupta împotriva cancerului poate fi susţinută de consumul ridicat de legume precum ţelina şi anghinarea. Acest lucru a fost demonstrat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Illinois care au descoperit că flavonoidele apigenină şi luteolină combat cancerul pancreatic.

Deşi aceste flavonoide sunt eficiente în distrugerea celulelor cancerigene în mod individual, cercetătorii au mai observat că dacă sunt folosite în combinaţie cu chimioterapia, rezultatele sunt şi mai bune.

,,Am avut cele mai bune rezultate atunci când am tratat celulele canceroase cu apigenină pentru 24 de ore şi după care am aplicat chimioterpia pentru 36 de ore", a explicat prof. Elvira de Mejia.

Eficienţa flavonoidelor în combaterea cancerului se datorează proprietăţior antioxidante pe care le au acestea. Cercetătorii atenţionează persoanele cu cancer pancreatic că nu este suficient doar consumul de ţelină şi anghinare în exces. Descoperirile sunt importante în vederea creării unor noi medicamente împotriva cancerului.

Studiul a fost publicat în jurnalul Molecular Nutrition and Food Research.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou