Scapă rapid de cearcăne folosind remedii naturiste

Ziarul Atac, 2 septembrie 2012, Ora 21:11

  • print
  • |
scapa-rapid-de-cearcane-folosind-remedii-naturiste-27395-1.jpg

Cearcănele îţi dau bătăi de cap în fiecare dimineaţă? Soluţia nu este să le maschezi cât mai bine, ci să reuşeşti să le elimini definitiv. Dacă zona de sub ochi este mereu încărcată din dorinţa mascării cearcănelor, atunci trebuie să acţionezi asupra cauzei apariţiei cearcănelor.

Este cunoscut faptul că nopţile nedorimite reprezintă cauza a apariţiei cearcănelor. Consumul ridicat de alcool şi fumatul sunt alte obiceiuri care duc la apariţia nedoritelor cearcăne. Castraveţii, pliculeţele de ceai negru sau feliile de cartof crud sunt câteva dintre remediile naturale care diminuează cearcănele. Iată câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să îndepărtezi cearcănele!

Feliile de castravete crud
Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a răcori ochii, având un efect decongestionant. Mai poţi să aplici suc de castravete pe două dischete demachiante pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute. Mai poţi să foloseşti comprese reci cu ceai verde, felii de cartof sau masarea zonei de sub ochi cu ulei de migdale în fiecare seară înainte de culcare.

Cartoful crud
Cartoful se poate aplica sub formă de felii sau ras şi aplicat pe dischete demachiante, similar unor comprese. Se menţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Pliculeţe de ceai negru
Un remediu clasic, însă extrem de eficient, constă în două pliculeţe de ceai negru înmuiate în apa călduţă şi aplicate la nivelul ochilor. Atenţie să nu depăşeşti 10 minute pentru că ceaiul negru poate să păteze pielea! O alternativă sunt compresele cu ceai de tei, rece sau călduţ.

Foloseşte un burete moale
Pentru o acoperire mai bună a cearcănelor, foloseşte un burete şi încearcă să eviţi aplicarea anticearcănului cu ajutorul unui deget. Alege un anticearcăn lichid în nuanţa potrivită tenului tău (cu un ton mai deschis decât culoarea tenului, recomandă experţii în make-up), pune o picătură pe mână, îmbibă buretele şi aplică pe zona de sub ochi, prin tamponări uşoare.

Crema hidratantă
Pielea deshidratată face vinişoarele din jurul ochilor mai vizibile şi în consecinţă şi cearcănele vor fi mai pronunţate. Fă-ţi un obicei din a folosi o cremă hidratantă pentru conturul ochilor în fiecare dimineaţă şi seară. Pentru un efect mai pronunţat păstrează crema la frigider. 

Crema de protecţie solară
Foloseşte în zonele întunecate o cremă cu factor de protecţie mai mare decât cea folosită pentru restul feţei. În acest fel zona de sub ochi nu se bronzează la fel de repede precum restul pielii, părând mai deschisă la culoare. Aplicând această metodă pe tot parcursul anului, este posibil să observi că nu mai ai nevoie deloc de anticearcăn.

Alimentaţia echilibrată
Multe probleme de ordin cosmetic pot fi asociate cu deficienţe de vitamine. Apariţia cercănelor poate fi un semn al deficitului de vitamină K, vitamină B12 sau antioxidanţi. Consumă fructe şi legume (în special cele cu frunze verzi), redu consumul de sare (care reţine apa în ţesuturi) şi nu uita să te hidratezi.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou