Secretele unei epilări perfecte

Ziarul Atac, 17 iunie 2012, Ora 20:46

  • print
  • |
secretele-unei-epilari-perfecte-26529-1.jpg

Ne place sau nu, este o operaţie cu care ne întâlnim cel puţin o dată pe lună. Şi pentru că nu e doar frecventă, ci şi dureroasă, iată ce trebuie să ştii ca să ai rezultate impecabile.

Se pare că avem vreo 1 700 de cm pătraţi de piele acoperită cu fire de păr pe care nu ni le dorim... Ai putea să crezi că lupta cu părul nedorit este una nouă, iniţiată de femeia modernă. Dar nu e deloc aşa.

 

Epilarea cu zahăr topit

 

Cea mai veche metodă cunoscută este epilarea cu zahăr topit, pe care femeile din Egipt şi America de Sud au folosit-o din cele mai vechi timpuri. Şi nu doar că se mai practică şi astăzi, dar este promovată ca fiind o metodă premium de îndepărtare a păului nedorit. Asta, şi pentru că are câteva avantaje nete: pasta de zahăr nu se lipeşte de piele, ci doar de păr (deci este mai puţin dureroasă), şi în plus are şi efect de exfoliere. Ce să mai zicem de mirosul îmbietor!

Dacă vrei s-o aplici în casă, ai nevoie de 50 g de zahăr, jumătate de pahar de apă, sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere. Pune la fiert la foc mic zahărul şi apa. Amestecă-le până când zahărul se topeşte şi lichidul devine dens, de culoare auriu-maronie. Pune câteva picături pe o farfurie şi dacă rămân de o consistenţă moale, înseamnă că trebuie să opreşti focul şi să adaugi zeama de lămâie şi mierea. Când se mai răceşte, întinde pasta pe piele şi acoper-o cu o fâşie de pânză. După câteva secunde, smulge-o uşor, în sensul invers creşterii firelor de păr. Chiar dacă va fi mai greu prima oară, metoda merită folosită pentru că, în timp, răreşte firele de păr.

 

Epilarea cu ceară, mereu actuală

 

În ciuda diverselor metode din ce în ce mai avansate, care promit îndepărtarea firelor de păr rapid şi fără durere, epilarea cu ceară rămâne la fel de populară cu trecerea timpului. Chiar dacă, pe moment, ai senzaţia că fix pentru a o caracteriza a fost inventată expresia „baba suferă la frumuseţe”, rezultatele sunt atât de plăcute, încât scurta suferinţa nici nu mai contează. Pielea rămâne fină pentru multe săptămâni, iar firele de păr cresc mai subţiri şi mai rare.

Ca şi epilarea cu zahăr, şi cea cu ceară este folosită de mii de ani. Este şi normal, pentru că ceara, fiind naturală, nu îţi pune în pericol sănătatea pielii şi, în plus, este perfectă pentru orice parte a corpului – inclusiv pentru zonele mai delicate. Cu menţiunea că trebuie să ai mare grijă la temperatura ei, atunci când o aplici pe zonele cu pricina.

 

Detalii care contează

Probabil că te întrebi când e mai bine să scapi de părul nedorit. Specialiştii îţi garantează că seara e cel mai bine. Şi asta, pentru că operaţia de epilare traumatizează pielea. De aceea, e bine să îţi rezervi timp pentru îndepărtarea părului în cursul serii, ca să-i dai timp pielii să-şi revină şi iritaţiilor să se calmeze.

Un alt sfat care-ţi va micşora suferinţa este să faci o baie caldă înainte. Porii se vor deschide şi durerea cauzată de smulgere va fi mai mică.

Ţi-e frică de durere? Evită să te epilezi în timpul menstruaţiei sau în zilele de dinaintea instalării acesteia, deoarece sensibilitatea ta la durere este mai ridicată acum.

Tot pentru reuşita acestei acţiuni, e bine să-ţi faci obiceiul de a-ţi exfolia pielea o dată pe săptămână – vei avea mult mai puţine fire de păr ce cresc sub piele, deci şi iritaţiile vor fi considerabil mai mici.

La fel de important este să-ţi menţii în permanenţă pielea hidratată, aşa că nu sări peste aplicarea unui lapte de corp în fiecare zi. Fiind hidratată, pielea este mai elastică, ceea ce înseamnă că va reacţiona mai bine în timpul şi după smulgerea firelor de păr.

 

Remedii naturale împotriva iritaţiilor

 

        Uleiul de măsline. Întinde-l pe piele şi masează uşor până se absoarbe. O linguriţă de ulei ajunge pentru 10 cm pătraţi de piele.

        Albuşul de ou. Bogat în colagen, calmează arsurile şi iritaţiile şi stimulează regenerarea pielii. Bate un albuş şi întinde-l pe piele; după 15 minute, îndepărtează-l uşor cu apă călduţă.

        Crema de gălbenele. Aplic-o în strat subţire pe piele şi masează uşor până se absoarbe. La fel de eficient este şi ceaiul de gălbenele concentrat.

        Sucul de castraveţi sau pătrunjel. Bogate în vitamine şi minerale, sucurile combat roşeaţa şi iritaţia.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou