Secretele unui bronz de invidiat

Teodora Dumitru, 8 iulie 2012, Ora 21:49

  • print
  • |
secretele-unui-bronz-de-invidiat-26925-1.jpg

Îţi doreşti să te întorci din vacanţă cu un bronz perfect? Vrei să fi invidiată de toate prietenele pentru culoarea arămie a pielii tale? Înainte de a încerca să iei tot soarele de pe plajă, trebuie să ai în vedere o protecţie ridicată şi să nu faci rabat de la propria sănătate.

Pentru a evita riscurile expunerii la soare, cel mai bine este să urmezi câteva sfaturi. Trei probleme majore care pot apărea în cazul expunerii prelungite la soare sunt lipotimia, insolaţia şi arsurile solare.

Lipotimia (leşinul) poate apărea la persoanele care nu se hidratează corespunzător, la cardiaci sau la persoanele din categoria vârstei a treia. Tratamentul de urgenţă îl reprezintă scoaterea din mediul cald, aplicarea pe frunte a unor comprese reci şi, eventual, aşezarea persoanei aflate în stare de leşin într-o poziţie în care capul să fie mai jos decât restul corpului. Bineînţeles, trebuie chemat şi doctorul.

Insolaţia apare după expunerea prelungită la soare şi se manifestă prin cefalee, ameţeli, fotofobie (persoana respectivă nu suportă lumina), greţuri, vărsături, inapetenţă, congestia feţei, nelinişte. Primul ajutor în acest caz constă în scoaterea bolnavului de sub influenţa razelor solare şi transportarea acestuia la umbră sau într-un loc bine ventilat şi, foarte important, cu capul ridicat. Este necesar să se aplice comprese reci pe cap sau chiar o pungă cu gheaţă - nu numai pe frunte, ci şi pe toată calota.

Arsurile solare apar după expuneri prelungite la soare şi se manifestă, iniţial, prin înroşirea pielii, dureri locale şi sensibilitate crescută la nivelul zonei afectate. În cazuri mai grave, pot apărea şi flictene (băşici). Tratamentul în cazul arsurilor solare constă în aplicarea de creme emoliente, hidratante, cu efect calmant, şi, bineînţeles, în stoparea expunerii la soare. Cel mai bine este să se evite factorul cauzator de probleme, soarele.

Dacă vrei să te bucuri din plin de o vacanţă frumoasă şi sănătoasă, ascultă sfatul medicului şi protejează-ţi pielea şi organismul! Pe cât de benefică este, pe atât de nocivă poate fi expunerea la soare în intervale orare nepotrivite, atunci când razele UV îţi pot cauza mari probleme.

Este bine ca expunerea la soare să nu se facă între orele 11.00 - 17.00, deoarece există riscul de arsuri solare şi/sau insolaţie. Între orele 7.00 - 10.00 este foarte bine pentru copii să fie lăsaţi dezbrăcaţi să se joace pe nisip în apropierea mării, deoarece aerosolii sunt benefici pentru protejarea arborelui bronşic.

În această perioadă caniculară, trebuie să aveţi grijă să vă hidrataţi corespunzător - peste 3-4 litri de lichide pe zi. În funcţie şi de cum transpiraţi şi de cât de mult vă expuneţi la temperaturi ridicate, este recomandat să se mărească această cantitate de lichide consumate, până la 5-6 litri/zi. Este important ca lichidele pe care le beţi să fie apă minerală plată sau carbogazoasă, sucuri, compoturi, ceaiuri.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou