Slăbeşte fără înfometare! Lista alimentelor care îţi alungă senzaţia de foame

Ziarul Atac, 20 august 2012, Ora 17:42

  • print
  • |
slabeste-fara-infometare-lista-alimentelor-care-iti-alunga-senzatia-de-foame-27354-1.jpg

Din dorinţa de a scăpa de kilogramele in plus, foarte multe persoane recurg la metoda înfometării. Faptul că renunţi la micul dejun şi prânz, iar seara alegi să spargi frigiderul, nu te ajută cu nimic, ba chiar îţi distruge sănătatea. Organismul tău are nevoie de nutrienţi ca să funcţioneze la capacitate maximă, iar mesele regulate sunt regula de aur a dietelor.

Un lucru pe care trebuie să îl cunoşti atunci cânt începi să ţi o dietă, este acela de a încerca să faci schimbări minime, dar cu impact major în procesul de slăbire. Încearcă să-ţi construieşti singură un meniu în avans pentru ziua următoare, astfel încât să-l respecţi şi să nu resimţi senzaţia de foame care te împinge să faci alegeri nesănătoase.

Iată ce alimente sunt indicate pentru a fi incuse în diete

Cerealele integrale simple
O porţie de cereale integrale este cu mult mai săţioasă decât orice produs de panificaţie preparat din făină albă rafinată. Această făină nu are nicio valoare nutriţională şi nu aduce niciun beneficiu organismului. Prin urmare alege un bol de cereale integrale simple, un terci din fulgi de ovăz sau o budincă de quinoa atunci când ai poftă de ceva mai consistent la micul dejun.

Supe
Două porţii de supă pe zi te pot ajuta să-ţi potoleşti foamea, dar fără să îţi pui în pericol cura de slăbire. Singura condiţie este aceea de a alege supele uşoare, fără smântână, unt sau făină albă. Este de preferat să alegi ciorbele de legume sau cu carne slabă şi supele-cremă din diverse legume.

Un alt truc pe care trebuie să-l reţii este legat de momentul în care mănânci supa. Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 53 de persoane cu probleme de greutate, un moment bun pentru a consuma supa este înainte de felul doi. Astfel vei reduce cu 20% cantitatea de mâncare pe care o vei mânca la felul doi.

Fructe şi legume
Un consum moderat de fructe şi legume gătite simplu sau în stare crudă te va ajuta să scapi de kilograme şi să te menţii la greutatea dorită. Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 71 de femei care aveau probleme mari cu greutatea, fiind obeze, s-a constatat că cele care au inclus o varietate de legume şi fructe în alimentaţia zilnică au reuşit să slăbească fără să simtă constant senzaţia de foame. În plus, cercetătorii au concluzionat că schimbarea dietei, incluzând mai multe fructe şi legume, te va ajuta să menţii rezultatele obţinute, evitând astfel efectul yo-yo.

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou