Somniferele pot ajuta în tratarea unei boli grave

Mirela Ene, 18 martie 2013, Ora 00:05

  • print
  • |
somniferele-pot-ajuta-in-tratarea-unei-boli-grave-29871-1.jpg

O echipă de cercetători de la Universitatea din California au descoperit o nouă întrebuințare a somniferelor. Studiul contrazice însă descoperirile inițiale care au scos în evidență faptul că somniferele pot avea un efecte devastator asupra stării de sănătate, inclusiv asupra memoriei.

,,Acesta este primul studiu care demonstrează că poți manipula somnul pentru a îmbunătăți memoria," spune psihologul Sara Mednick
Oamenii de știință susțin că au aflat care este mecanismul cu ajutorul căruia creierul construiește memoria, iar pastilele de dormit care conțin zolpidem ar putea îmbunătăți acest proces.

Ei speră că descoperirile făcute ar putea conduce la crearea unor noi terapii pentru îmbunătățirea memoriei în cazul celor care suferă de Alzheimer sau schizofrenie.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou