Ştiai că părul îţi poate dezvălui starea sănătăţii tale?

Ziarul Atac, 31 iulie 2012, Ora 12:32

  • print
  • |
stiai-ca-parul-iti-poate-dezvalui-starea-sanatatii-tale-27236-1.jpg

Indiferent de tipul de şampon sau produsele de îngrijire pentru păr pe care le foloseşti, dacă din dieta ta lipsesc nutrienţi importanţi sau dacă stilul de viaţă nu este tocmai sănătos, părul tău va arăta acest lucru.

Păr casant sau uscat. Este posibil să ai un deficit de fier, zinc şi/sau vitamina C.

Scalp solzos. Prezenţa unor cruste la nivelul scalpului poate indica o carenţă de vitamina A şi acizi graşi esenţiali.

Creştere înceată a părului. Prin faptul că nu creşte în lungime sau creşte foarte greu, părul te poate avertiza asupra unei deficienţe de vitamina A, C şi zinc. De asemenea, poate indica o problemă a tiroidei sau un dezechilibru hormonal.

Mătreaţa. În cele mai multe cazuri, mătreaţa este rezultatul stresului care provoacă un dezechilibru al secreţiilor la nivelul scalpului.

Căderea părului. Pierderea unui număr mare de fire de păr poate fi provocată de mai multe probleme legate de dietă, precum un deficit de proteine sau de fier, fapt ce duce la anemie. Femeile sunt cele mai vulnerabile la carenţa de fier, mai ales în perioada menstruaţiei.

Scalp iritat care provoacă mâncărimi. Aceste simptome pot constitui o avertizare asupra consumului ridicat de grăsimi şi zahăr, în special dacă simptomele se intensifica într-o perioadă scurtă, fapt frecvent întâlnit la femeile însărcinate.

Vârfuri despicate. Cauza poate fi deficitul de proteine şi acizi graşi esenţiali.

Păr subţire. Subţierea firului de păr poate fi provocată de o creştere a secreţie de adrenalină, cauzată de stresul din premenopauza. În această perioadă, părul devine mai subţire şi cade în număr mai mare.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou