SUA: Din cauza epidemiei de gripă, în New York a fost declarată stare de Urgenţă Sanitară!

Diana Ionescu, 13 ianuarie 2013, Ora 11:40

  • print
  • |
sua-din-cauza-epidemiei-de-gripa-in-new-york-a-fost-declarata-stare-de-urgenta-sanitara-28724-1.jpg

Guvernatorul statului american New York a declarat sâmbătă starea de urgenţă sanitară din cauza severităţii epidemiei de gripă, iar întregul teritoriu al SUA se confruntă cu cel mai serios episod epidemic din ultimi ani, relatează Associated Press.

În statul New York fost raportate 20.000 de cazuri de gripă, în timp ce pe toată durata sezonului trecut au fost înregistrate numai 4.400 de cazuri. Până în prezent, 20 de copii şi-au pierdut viaţa. Nu se cunoaşte deocamdată numărul adulţilor victime ale gripei. În medie, în fiecare an circa 24.000 de persoane îşi pierd viaţa în SUA ca urmare a complicaţiilor generate de gripă. Epidemia de gripă a început în luna decembrie, mai devreme ca de obicei, tulpina virusului din acest an provocând simptome mai severe decât alte tulpini.

În ciuda începutului timpuriu al epidemiei, medicii susţin că încă nu este prea târziu pentru vaccinarea antigripală. Aproximativ jumătate dintre americani s-au vaccinat în acest sezon, după epidemia de gripă porcină din anul 2009 numărul celor care apelează la vaccinul antigripal crescând în fiecare an. Oficiali americani din sectorul sănătăţii au anunţat vineri că un studiu recent efectuat pe 1.100 de subiecţi a arătat că vaccinul gripal are o eficienţă de 62%.

agerpres

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou