Sucurile din fructe pot creşte apariţia diabetului

Mirela Ene, 9 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
sucurile-din-fructe-pot-creste-aparitia-diabetului-34019-1.jpg

Un nou studiu arată că riscul apariţiei diabetului zaharat de tip 2 poate fi prevenit prin înlocuirea sucurilor naturale cu fructele întregi.
O echipă de cercetători de la Şcoala de Medicină Harvard au studiat impactul anumitor fructe asupra diabetului de tip doi şi au observat că afinele, perele sau strugurii pot să scadă cu până la 18% riscul apariţiei acestei boli.

Cei care mănâncă struguri scad riscul de a face diabet cu aproximativ 12%, în timp ce persoanele care mănâncă fructe ca mere, pere sau prune scad şansele cu până la 11 %.

Bananele, piersicile şi caisele au un impact negativ scăzut însă sucul acestora poate creşte riscul apariţiei de diabet cu până la 8%. Dintre toate fructele, afinele par a fi cele mai importante pentru sănăntate, înlocuind trei gustări pe săptămână a altor fructe cu acestea poţi reduce cu până la 33% apariţia diabetului zaharat non-insulino-dependent.

Coordonatorul cercetării, Matthew Hobbs, a declarat pentru Huffington Post că "cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face pentru reducerea apariţiei sau dezvoltării acestui tip de diabet este o alimentaţie echilibrată, în a cărei dietă sunt incluse legumele, fructele, dar şi activităţile sportive. "

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:15
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou