Tratament pentru răceală și gripă cu "medicamente" din propria bucătărie

Mirela Ene, 14 noiembrie 2013, Ora 12:58

  • print
  • |
tratament-pentru-raceala-i-gripa-cu-medicamente-din-propria-bucatarie-35902-1.jpg

Nu este indicat să îți faci un obicei din a apela imediat ce răceala dă semne la antibiotice sau pastilele ce sunt la îndemâna oricui. Cele mai sigure și eficiente metode de tratatre a răcelilor de sezon sunt cele băbești.

Astfel, cu puțină îndemânare, poți găsi la tine în bucătărie îngrediente care te ajută să ameliorezi simptomele și să grăbești vindecarea.

Lămâi:

Pot fi folosite pentru tratarea durerilor în gât și pentru eliminarea mucusului din sinusuri. Poți să îți faci un adevărat medicament adăugând într-o ceașcă de apă caldă sucul de la jumătate de lămâie și o lingură de miere de albine.

Muștar:

Terapia cu muștar dă roade mai cu seamă în stările febrile complicate și gripă, putându-se ameliora vizibil într-o perioadă foarte scurtă de timp. Pentru o singură baie, se folosesc 30 grame de făină de muștar negru la zece litri de apă caldă. Trebuie musai făcut un test înainte, pentru a evita riscul de arsură.

Ridiche:

„Dai ridichea pe răzătoare și o lași la macerat peste noapte împreună cu zahăr sau miere. Funcționează mai ales în cazurile de tuse productivă, cu expectorații", este sfatul specialistului Alice Popescu.

Sare sau bicarbonat:

E bine să faceţi gargară cu sare dimineaţa, când vă treziţi, dar şi seara, la culcare.

„Vă puteţi face gargară şi cu ceai de muşeţel, în care aţi pus puţin bicarbonat de sodiu. Se mai modifică aciditatea secreţiilor", afirmă medical Sever Oană.

sursa: Doctorulzilei.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou