Trucuri pentru o masă sănătoasă din peşte

Mirela Ene, 9 decembrie 2012, Ora 23:02

  • print
  • |
trucuri-pentru-o-masa-sanatoasa-din-peste-28278-1.jpg

Fiind în postul Crăciunului, cei care ţin post, pot cunsuma preparatele din peşte sâmbăta şi duminica, atunci cţnd este Dezlegare la peşte.

Pentru a pregăti o masă cu preparate din carne de peşte aşa cum se cuvine este necesară cunoaşterea câtorva trucuri de la bucătarii profesionişti. Descoperă secretele preparării corecte a peştelui de la Chef Robert Voicu de la Unilever Food Solutions.

Carnea de peşte este o alternativă sănătoasă pentru carnea roşie care ar trebui consumată cu moderaţie şi ocazional. Orice tip de peşte este recomandat, însă în special somonul, macroul, heringul, sardinele nu trebuie omise, deoarece aduc un aport însemnat de acizi graşi omega-3, esenţiali pentru sănătatea creierului şi a inimii. Dar, nici păstrăvul, şalăul, halibutul şi alte sortimente nu sunt mai prejos şi merită să se regăsească în meniul tău.

Reţetele cu fileuri de peşte se fac foarte rapid, nu necesită multe ingrediente şi poţi să ai mereu o mâncare sănătoasă şi proaspătă pentru masa de seară. Chef Robert Voicu de la Unilever Food Solutions îţi spune trucurile şi cei mai importanţi paşi de urmat ca să găteşti peştele cum trebuie:

1. Ingredientele se pregătesc cu 2-3 ore înainte.
2. Peştele se ţine în marinată minimum 30 de minute pentru combinarea aromelor.

3. Cele mai potrivite condimente pentru peşte sunt rozmarinul, şofranul, frunzele de ţelină, salvia şi piperul.
4. Marinata se face amestecând ulei de măsline extravirgin cu zeamă de lămâie, sare şi condimentele dorite.

5. Lămâia se mai poate înlocui cu alte lichide acide, care frăgezesc carnea: iaurt, bere, oţet balsamic.
6. Este recomandat să foloseşti ardei iuţi peste fileurile de peşte, dar numai dacă nu va fi consumat de către copii.

7. Fileurile de peşte date prin marinată se lasă la cuptorul încins aproximativ 25 de minute.
8. Deoarece peştele are un conţinut ridicat de apă nu este nevoie să adaugi apă înainte de a-l pune la cuptor.

9. Un sos care merge de minune cu peştele este cel preparat din unt, puţină făină, vin alb sau zeamă de lămâie şi capere. Se topeşte untul la o temepratură medie, nu foarte ridicată, se îngroaşă cu o cantitate egală de făină , iar apoi se adaugă zeama de lămâie. Caperele se lasă la fiert în vin alb până când acesta se reduce la jumătate, după care se combină cu sosul făcut cu unt şi făină.

10. Lângă un file de peşte la cuptor merge foarte bine un amestec de legume la grătar stropite cu ulei de măsline extravirgin, sare şi piper. Dovleceii, morcovii, ardeii şi beţele de ţelină sunt delicioase la grătar, însă cu condiţia să le laşi crocante ca să-ţi păstreze din substanţele nutritive.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou