Trusa de prim ajutor din bucătăruia ta. 8 alimente pe care trebuie să le ai la îndemână în caz de răceală

Mălina Andrei, 21 ianuarie 2015, Ora 13:38

  • print
  • |
trusa-de-prim-ajutor-din-bucataruia-ta-8-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-ai-la-indemana-in-caz-de-raceala-45263-1.jpg

Când simți frisoane și ai nasul înfundat, nu trebuie să dai fuga neapărat la farmacie. Încearcă leacuri din propria bucătărie pentru a alunga răceala de sezon.

Timp de câteva sute de ani oamenii și-au tratat răcelile cu plante și alimente, nu cu pilule vândute la farmacie. Până la medicina actuală, cea tradițională dicta leacuri pentru bolile de sezon.

Putem să ne reîntoarcem la câteva dintre ele, care și-au dovedit eficiența în timp și conțin vitamine, proteine, antioxidanți și probiotice necesare organismului ca să lupte cu boala. Așa că data viitoare când te simți primele semne de răceală, dă o fugă până la piață sau la supermarket Știi deja că usturoiul, ghimbirul, mierea sau supa de pui te ajută să te simți mai bine atunci când ești răcit, dar iată ce altceva ar trebui să conțină trusa ta a€œalimentara" de prim ajutor.

Usturoiul
Este un campion împotriva infecțiilor. Vindecă și dezinfectează, deoarece are proprietăți antifungice. Reglează circulația sângelui și este foarte este bun pentru inimă.

Iaurt
Iaurtul, kefirul și alte lactate din această categorie conțin probiotice, adică bacterii bune necesare în funcționarea corectă a sistemului digestiv. Beneficiile probioticelor nu se opresc, însă, aici. Un studiu recent a descoperit că probioticele ajută și în reducerea riscului infecțiilor tractului respirator.

Grapefruitul
Ajută nu doar la vindecare, ci și la prevenirea bolilor, datorită puterii sale antibacteriene și antiseptice. Poate fi folosit și în dietele de slăbire.

Verdețuri și legume verzi
Cu cât au frunzele mai închise la culoare, cu atât mai bine pentru că au mai multe vitamine și minerale. În această categorie includem spanacul, salată verde, varză Kale, varză și broccoli. Conțin vitaminele A, C și K, dar și antioxidanți care ajută sistemul imunitar.

Morcovi
Conțin betacaroten care este transformat de organismul nostru în Vitamină A. Această este esențială atunci când lupți cu răceală pentru că menține puternic sistemul imunitar și împiedică iritarea mucoasei căilor respiratorii.

Pește gras
Poți să îl consumi cu încredere pentru că acizii grași Omega 3 pe care îi conțin aceste tipuri de peste sunt importante în reducerea inflamațiilor. Astfel, sistemul imunitar va funcționa corect și te va ajută să treci mai ușor și mai repede peste o răceală. Alege ton, somon sau macrou care sunt sortimente de peste bogate în grăsimi bune.

Fenicul (bulbul și semințele)
Este un expectorant natural și are proprietăți antibacteriene, ceea ce te va ajută în decongestionarea cailor respiratorii și ameliorarea simptomelor tusei. Feniculul poate fi consumat crud, în salate, sau copt, alături de alte legume, iar semințele pot fi transformate în ceai.

Ridichea
Este considerată o legumă anticancerigenă cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Regenerează sistemul celular, oxigenându-l și întârziind îmbătrânirea.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou