Un nou tip de virus gripal, rezistent la tratament, afectează zeci de mii de români

Mălina Andrei, 21 ianuarie 2015, Ora 12:11

  • print
  • |
un-nou-tip-de-virus-gripal-rezistent-la-tratament-afecteaza-zeci-de-mii-de-romani-45256-1.jpg

Un virus mutant al răcelii, rezistent la majoritatera tratamentelor, face ravagii în rândul românilor. Riscul de apariţie al unei epidemii este crescut.

O situaţie îngrijorătoare se înregistrează la Arad, unde 17 bebeluşi au fost internaţi cu o viroză care le poate bloca plămânii. Doi dintre ei au fost conectaţi la aparatele de respiraţie artificială, după ce au suferit stop cardiac.

Medicii din România sunt în alertă, deoarece se confruntă cu un nou tip de virus extrem de agresiv. Primele afectate sunt căile respiratorii, după care virusul se instalează direct în plămâni. În unele situaţii excepţionale, virusul poate afecta toate organele interne, potrivit a1.ro. Tratamentul trebuie administrat cât mai rapid.

Medicii spun că au de a face cu un nou tip de virus. Extrem de agresiv. Primele afectate sunt căile respiratorii. Apoi virusul se instalează direct în plămâni. Iar în situaţii excepţionale, poate afecta toate organele interne. Tratamentul trebuie administrat cât mai rapid.

Deşi cei mai afectaţi sunt copiii, medicii avertizează că şi adulţii pot fi neajutoraţi în faţa noului virus. Numai în ultima săptămână numărul persoanelor cu infecţii respiratorii acute s-a dublat, la nivel naţional, faţă de săptămâna anterioară. Peste 77.000 de oameni au ajuns la medic doar din acest motiv. Între ei, peste 35.000 de copii.

Bătrânii, copiii şi în general persoanele cu risc crescut sunt sfătuite să se vaccineze antigripal.

Noul virus a provocat decese în Occident. Doar în Statele Unite, s-au înregistrat la începutul lunii, în rândul copiilor, 20 de morţi din cauza infecţiilor atipitice, scrie Antena3.ro.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou