Acuzații de malpraxis. O femeie cere 30.000 de euro daune

Cristian Blănuţă, 27 octombrie 2013, Ora 18:01

  • print
  • |
acuza-ii-de-malpraxis-o-femeie-cere-30-000-de-euro-daune-35258-1.jpg

O pacientă susţine că a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui pansament uitat în abdomen, de un medic ginecolog din Iaşi, în timpul operației de cezariană.

Femeia a depus plângere penală şi cere 30.000 de euro daune morale. În acest caz s-a autosesizat și Colegiul Medicilorm, scrie digi24.ro

Chinul femeii a început în 2009, când a adus pe lume o fetiţă, la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Ea susţine că medicul care a efectuat operaţia de cezariană a uitat în abdomenul femeii un pasament. În urmă cu un an, i s-a făcut rău  și a fost operată de urgenţă, iar chirugii i-au descoperit în corp bucata de tifon.

"Pansamentul a fost lipit de abdomen şi de intestinul subţire. Când au desprins pansamentul au fisurat şi intestinul într-o parte, acolo unde am şi cele mai multe dureri. Medicii care m-au operat la Spitalul Sfântul Spiridon au spus că am avut mare noroc că am scăpat cu viață", a explicat pacienta, citată de digi24.ro.

Tânăra a făcut plângere penală la sfârşitul anului trecut şi de atunci aşteaptă să i se facă dreptate. Între timp, medicul acuzat își desfășoară normal activitatea. Conducerea Maternității Cuza Vodă va aplica eventuale sancțiuni doar în funcție de concluziile anchetei desfășurate de Colegiul Medicilor.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:42
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou