Angajați fripturiști, pensați, oportuniști, nepoate. Comanda e pe pile, pe bani

Ştefan Diaconu, 4 decembrie 2022, Ora 13:54

  • print
  • |
angajati-fripturi-ti-pensati-oportuni-ti-nepoate-comanda-e-pe-pile-pe-bani-47061-1.jpg

Discurs incendiar al Col (r) Florin Șinca despre starea MAI în 2022: Angajați fripturiști, pensați, oportuniști, nepoate. Comanda e pe pile, pe bani

Dacă se continuă așa, MAI colapsează în 3-4 ani. Va fi mafie ucraineană, rakeți, kalașnikoave peste tot, tot tacâmul.

Pe lângă conducerea partidului, la eveniment au luat o parte o serie de personalități, ofițeri în rezervă, din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Apărării Naționale (MAPN). Programul dezbaterilor l-a deschis colonelul (r) Florin Șinca, coordonator al Comisiei pentru Afaceri Interne, Justiție și Apărare a AUR, fost comisar-șef în Inspectoratul General al Poliției Române.

Discursul său a fost unul fără menajamente față de starea actuală a MAI, despre care a spus că va „colapsa” dacă va continua în acest fel, mai ales în contextul afluxului de ucraineni.

„Nu sunt Mama Omida, dar dacă se continuă așa, MAI colapsează în 3-4 ani. Va fi mafie ucraineană, rakeți, kalașnikoave sunt peste tot, tot tacâmul. O situație gen Caracal, când dispecerul poliției nu știa unde e o stradă, de la Petroșani, când un ofițer în misiune sună la 112 cerând sprijin de la poliție, care?, și Constanța, IGSU are drone în Grecia dar n-a avut o saltea și femeia a sărit de la etajul 7, se vor repeta”, a spus fostul comisar-șef al Poliției Române.

Col. Șinca a spus „MAI e în moarte clinică”. „Inerția îl ține. Aidoma orchestrei de pe Titanicul care se scufundă, lăutarul Bode, specialist în nimic, e vesel. El nu e excepție. Când vezi miniștri de interne de după 1989, îți spui că toate partidele au avut boală pe noi!”, a spus ofițerul.

Acesta a criticat faptul că în timpul pandemiei, ofițerii MAI și-au pierdut credibilitatea intrând peste oameni în biserici.

„Sistemul mafiot a lucrat la culpabilizarea șefilor șantajabili. Sunt abuzuri, delăsare, probleme grave la pregătire generală (vezi plagiatele), la cinste (încrengături interlope), dar și la chestiuni practice, la proceduri. Bruma de credibilitate în ochii cetățeanului a fost asasinată în timpul molimei, când la ordinul unor nebuni, gaborii au intrat peste oameni în biserică, ceea ce nici turcii nu îndrăzneau!”, a tunat el.

Col. Șinca a acuzat că MAI a angajat „indivizi dubioși, slabi, puturoși, iar comanda o pui pe pile, pe bani, pe loji”.

Iată discursul integral al colonelului Șinca:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Domnilor profesori, miniștri, ofițeri, agenți și subofițeri,

Distinși reprezentanți ai mass-mediei

Doamnelor și domnilor,

Bun venit în mijlocul nostru la dezbaterea cu tema „Apărarea și ordinea publică pentru o Românie puternică” !

Este o continuare a dezbaterilor organizate de Alianța pentru Unirea Românilor, din ciclul Proiect de țară, întâlniri care vor acoperi toate domeniile.

Într-o unire așa de mare și cu oameni așa de valoroși, azi vom vorbi despre două ministere cu care oricine într-o atingere: luptătorii lor îți apără țara, păzesc granița, îți prind hoțul care ți-a spart casa, te amendează la radar, sting incendiul, ori îți frăgezesc cocoașa cu tomfa: Armata și Internele.

Intervenția noastră, a celor din comisia de specialitate a AUR, are două componente:

Starea actuală.

Ce face AUR?

Noi dăm diagnosticul și venim cu soluția. Programul nostru e limpede: autoritate – cinste – patriotism, într-un domeniu în care fanfaronada și gluma n-au ce căuta. Ca să știi ce faci, trebe să știi de unde pleci, să ai obiective, strategie, termene. Pentru AUR, toate structurile MAI nu vor fi mădulare distincte, ci corp.

Sunt cel mai mare fanatic al acestui minister și nu pot zace când îl văd în agonie, iar meseriașii în suferință. Cum e acum, n-a fost niciodată și asta o știu după 30 de ani în el, pornind de la munca de jos și urcând până la comandă.

E un colos cu 125 000 de oameni, depășit doar de Ministerul Educației – că ar fi jale să avem mai mulți gabori decât dascăli. MAI e în moarte clinică. Inerția îl ține. Aidoma orchestrei de pe Titanicul care se scufundă, lăutarul Bode, specialist în nimic, e vesel. El nu e excepție. Când vezi miniștri de interne de după 1989, îți spui că toate partidele au avut boală pe noi!

S-a clădit șubred, fără strategie, fără concretețe, fără armonizare. S-a făptuit pe termen lung: de azi pe mâine!

Un președinte de Consiliu Județean cheamă inspectorul șef și-i zice: ai gradul de chestor, un viitor în București, lasă-ne în pace 4 ani.

În plin absurd, un ministru cu mintea creață inventează pseudolinii de muncă: poliția piețelor, a animalelor, poliția covid, cu câini dresați. Așteptăm poliția termică, cu agenți termici.

Un colonel mănâncă din palma lui Arafat, cauționând un asemenea individ, sperând că îl face general.

Toată comanda unei unități adună doar câțiva ani de muncă în operativ și a văzut hoți la știrile tv.

Am avut rector al academiei 3 zile, șef DGPI arestat după 2 săptămâni în scaun, șef de IPJ numit secretar de stat și umflat de procurori, secretar general al MAI arestat. Din păcate, vă pot ține așa până la revelion!

Dacă ciufuliți documentele MAI, veți vedea că ori lipsesc, ori sunt expirate (MAI lucrează după strategia de ordine publică 2015-2020), ori se luptă cu concepte prețioase, ca porcul cu dovleacul, dar la concret ridică din umeri.

Filiera directă de angajare, care a lovit și armata, subminând corpul din interior, cu fripturiști, pensați, oportuniști, nepoate, este funestă.

Nu sunt Mama Omida, dar dacă se continuă așa, MAI colapsează în 3-4 ani. Va fi mafie ucraineană, rakeți, kalașnikoave sunt peste tot, tot tacâmul. O situație gen Caracal, când dispecerul poliției nu știa unde e o stradă, de la Petroșani, când un ofițer în misiune sună la 112 cerând sprijin de la poliție, care?, și Constanța, IGSU are drone în Grecia dar n-a avut o saltea și femeia a săsit de la etajul 7, se vor repeta.

Sistemul mafiot a lucrat la culpabilizarea șefilor șantajabili. Sunt abuzuri, delăsare, probleme grave la pregătire generală (vezi plagiatele), la cinste (încrengături interlope), dar și la chestiuni practice, la proceduri. Bruma de credibilitate în ochii cetățeanului a fost asasinată în timpul molimei, când la ordinul unor nebuni, gaborii au intrat peste oameni în biserică, ceea ce nici turcii nu îndrăzneau!

Știm ce este în acest minister. Știm ce nu va mai fi când vom fi la comandă. Hoții cu legitimație și puturoșii au o singură cale: fuga sau beciul. AUR nu face experimente pe armată și pe interne. Nu aduce habarniști să-i califice la locul de muncă. MAI e un sistem caracterizat prin stabilitate, trăinicie, efecte propagate în timp, la care nu ai voie să faci modificări cum te taie capul.

Noi nu vom accepta primirea de tot felul de ordine luate otova din afară, pentru că am mai avut transplanturi nereușite, grefe forțate, respinse de organismul statal. Toate trebuiesc centrate pe cetățean, adaptate specificului, în interes național.

Bode ia azi chipurile pentru poliție, BMW-uri prin licitație cu dedicație de la prietenul lui Iohannis. O să le vedeți în față la minister. Acolo e Salonul Auto București. Nu va exista mașină pentru șef. Vom dota cu deosebire jandarmeria montană, frontiera și posturile de poliție cu mijloace tehnice adecvate, pentru căutare rapidă în cazuri grave, dispariții. Și abia în subsidiar poliția trebuie să apeleze la cluburi off-road.

Toți miniștri au cârpit, ori s-au lamentat. La cangrenă umbli cu bisturiul, nu dai cu alifie.

AUR consolidează sistemul de ordine publică nu pentru un stat abuziv, ci pentru un stat solid în folosul siguranței cetățeanului și al apărării țării. Există un adagiu care pare banal doar la prima vedere: poliția sau jandarmeria nu sunt iubite, dar trebuie respectate. Prestigiul se câștigă anevoie și se pierde într-o clipă.

Istoria, cultura organizațională e sufletul, benzina unei branșe, care a fost nesocotit de foarte mulți ani. Nu poți repune pe șine un sistem, dacă nu ai exemplul personal și dacă nu ucizi necinstea în fașă. Aceste instituții sunt grele de istorie, au avut monștri sacri, oameni care au murit la datorie, în războaie, închisori. Am demonstrat asta în cele zece cărți și filmele despre MAI. Vom reface elite, vom opri antagonismele din organismul militar și cel al internelor. Vom angrena seniorii, vom ține aproape cu organizațiile profesionale și sindicale, câinele de pază al sistemului.

Se va intra doar cu școală. Nu direct. Nu poți să performezi, dacă angajezi direct indivizi dubioși, slabi, puturoși, iar comanda o pui pe pile, pe bani, pe loji. E ca la o mașină de tocat, ca la analiza informațiilor, dacă bagi rahat – rahat iese. Colegii mei, aici de față, știu că în vreme ce unii umflau burta, veneau la 8 să le maseze secretara lobul urechii și făceau vila cât gara de nord, noi mâncam parizer expirat pe capotă, șaorme conspirate și aveam culoarea aia care îi place popii! AUR schimbă esențial modul de filtrare la admitere. Ghidul carierei – respectat dumnezeiește. Codul de etică și deontologie știut ca pe ,,Tatăl nostru”. Doi ș-un sfert și managementul resurselor umane, cadriștii, nu vor mai fi stăpânii sufletelor ca în vremea bolșevică, ci vor lucra cu comanda pentru a pune fiece pion fix în pătrățică.

O serie de unități se calcă pe bătături, au obezitate morbidă, au atribuții similare și le place. Le vom armoniza operativ. Le vom ciopli drastic, până la desființare. Ponderea, greutatea, o vor avea clar oamenii din teren.

Proceduri operaționale clare. Fără procedură stingi becul și închizi prăvălia.

Munca informativă este fundație, acum la pământ, va fi revigorată.

La Relații publice vom pune curve bătrâne, nu fete care agită hormonii șefilor, cu buze țuguiate care silabisesc în noul limbaj european de lemn de pe cartoane. Văd că DIRP, condus de doi generali și un colonel, se ocupă de vânzarea imaginii pe paginai de Facebook a lui Bode. Să i-o țină Iohannis, că oricum trândăvește în deal!

Toate funcțiile se ocupă prin concurs, nu prin împuternicire. Poate v-a scăpat: Nr.2 în poliție adună acum 3 ani de împuternicire.

Regândim relația DGPI – DGA. Nu poți face muncă de poliție și nici de anticorupție fără informații. Din vremea lui Cioloș DGPI a fost amputat (face numai protecție) iar DGA face anticorupție cu șefii de tren și execută la comandă somitățile medicale.

Puhoiul de atașați de afaceri interne nu va mai fi doar ficuși, plecați în excursie pe banii țării, ci vin cu documente, studii, statistici din țara unde iau diurnă, schimb de experiență despre modus operandi

Jandarmeria va fi cu adevărat forță armată gata să apere țara, eventual prin preluarea unei alte unități.

Munca de prevenire se va face numai în uniformă, în stradă, pe teren, nu prin fluturași la care au lucrat o duzină de ofițeri.

La muncă nu vei mai putea s-o fredonezi. Nu comunism organizațional, moloz. Ierarhie. Vom transforma în personal civil personalul de suport: medical, logistică, financiar-contabil, auto., fonduri externe, juridic, psihologi de unitate.

Adaug că, în perspectiva intrării în Schengen, problemele cu imigrările, frontiera și criminalitatea se amplifică.

Doamnelor și domnilor,

Zilele trecute a mai părăsit ministerul un ofițer. Absolvise academia la concurență de 12 pe loc, nu mișca în front de la principii și era perfect vertical. S-a lămurit de sistem după 5 ani. Prin indolență și mafie au distrus o carieră și au mai năruit un vis.

Putem avea finanțe beton, economia să duduie, educația să fie națională, dacă moș Gheorghe va fi întâmpinat cu sictir la secția de poliție, dacă frontiera va fi șvaițer, dacă interlopii vor zburda în voie, iar corporatista Nina va fi tâlhărită la ieșirea de la metrou, n-am făcut nimic.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou