Bobby Păunescu: ‘Nu am intrat în Schengen, în primul rând, din cauza domnului Bode

Dan Alexandru, 11 decembrie 2022, Ora 23:20

  • print
  • |
bobby-paunescu-nu-am-intrat-in-schengen-in-primul-rand-din-cauza-domnului-bode-47118-1.jpg

Bobby Păunescu: ‘Nu am intrat în Schengen, în primul rând, din cauza domnului Bode. Avem ministere controlate de OMV, avem o caracatiță întreagă care este în cunoștințele SRI’

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, face declarații explozive după respingerea cererii de admitere a României în Spațiul Schengen.

„Nu am intrat în Schengen, în primul rând, din cauza domnului Bode. Este vinovat pentru treaba asta, domnul Bode conduce un minister care a fost cap de listă în raportul Drepturilor Omului făcut de Departamentul de Stat al SUA pentru anul trecut. Scria colo că există instituții care fac abuzuri și am cerut atunci un răspuns. Vina este a lor. Vine cu tupeu și spune să nu căutăm vinovați în interior. Păi de ce, domnule Bode? Dumneavoastră ați fost găsit vinovat, în ministerul dumneavoastră au fost găsite nereguli și v-am rugat doar să ne spuneți și nouă două-trei lucruri, dacă e adevărat sau nu. Nu este un atac la persoană, domnule Bode.

Trebuie demnitatea omului care să înțeleagă că românii sunt puși într-o asemenea umilință când totul este austriac în jurul nostru. 80% dintre parlamentarii români sunt cumpărați de Austria. De ce nu se întâmplă nimic? Primul vinovat este cel care se ocupă de treaba asta. Primul-ministru a fost informat că lucrurile merg bine, președintele a fost mai rezervat, a apărut o singură dată”, a afirmat Bobby Păunescu la un post TV.

Acesta a criticat insistența cu care politicienii implicați în dosarul Schengen cer acum opiniei publice să nu caute responsabili.

„Cine a vândut, domnule, OMV-ul Austriei? Ce condiții au pus? Domnul Adrian Năstase care era atunci prim-ministru a spus că a fost o obligație din partea UE, deci ne avem ca frații. Avem ministere controlate de OMV, avem o caracatiță întreagă care este în cunoștințele SRI, condusă de un soț și o soție. S-a ajuns aici. Problema cea mai mare este că noi ne umflăm în pene. La conducere, domnul Bode trebuia să fie prim-ministru și s-a supărat nu a fost prim-ministru. Așa au fost cărțile făcute. Poate că dânsul este de bună-credință, dar dacă ai greșit și ai pierdut interesul cetățeanului, pleci acasă. Tot ce facem noi trebuie făcut cu mare atenție. Datoria publică a României ghici în proprietatea cui este? A Austriei. Sunt convins că noua conducere a DNA va face lumină în cazul ăsta.

Noi am luat împrumut foarte mult de la austrieci, cred că în jur de 66%-67% din datoria publică a României. Ne-au luat proprietățile, ne-am împrumutat la ei, când puteam să ne împrumutăm la populație. Mă bucur foarte tare că sunt televiziuni care au simțit pulsul străzii, ceea ce trebuie să face este să nu facem pași greșiți, trebuie să fim mai înțelepți și putem face asta cu oameni care au cunoștință, care știu despre ce e vorba”, a mai precizat Bobby Păunescu, conform realitatea.net

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou