Caz cutremurător! O învățătoare ar fi agresat fizic și verbal un elev. 'Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu"

Mirela Ene, 13 ianuarie 2023, Ora 11:15

  • print
  • |
caz-cutremurator-o-invatatoare-ar-fi-agresat-fizic-i-verbal-un-elev-mi-a-dat-un-pumn-in-spate-nu-mai-puteam-sa-suflu-47284-1.jpeg

Un nou caz revoltător a avut loc într-o școală din țară. De data aceasta, atenția a fost îndreptată spre o unitate de învățământ din Câmpulung Moldovenesc, unde o învățătoare ar fi agresat fizic și verbal un elev, în fața colegilor săi. Cadrul didactic se apără și neagă acuzațiile, însă copilul ar fi avut nevoie chiar de îngrijiri medicale. Au fost deschise trei anchete. 

Nu este prima oară când au loc agresiuni fizice sau verbale într-o unitate de învățământ din țară. De data aceasta este vorba despre o învățătoare care activează în cadrul unei școli gimnaziale din Câmpulung Moldovenesc. Un elev în vârstă de șapte ani ar fi fost agresat fizic și verbal de aceasta, însă cadrul didactic se apără și neagă aceste acuzații. În plus, copilul a avut nevoie și de îngrijiri medicale. Incidentul ar fi avut loc într-una dintre sălile de curs ale școlii, în fața celorlalți colegi, scrie cancan.ro.

Băiatul în vârstă de șapte ani a purtat un dialog cu directoarea școlii gimnaziale din Câmpulung Moldovenesc. Elevul a declarat faptul că învățătoarea, pe lângă faptul că l-ar fi jignit, i-ar fi lăsat și un semn pe corp. Iată discuția dintre elev și directoare:

Elevul de 7 ani: M-a strâns aici tare și mi s-a înroșit. Și aici.
Directoarea școlii: Și unde erai?
Elevul de 7 ani: În clasă. M-a făcut prost. Ea a spus că nu a înjurat pe nimeni, eu i-am spus că m-a înjurat pe mine şi de atunci a început bătălia.

Mărturisirile elevului din Câmpulung Moldovenesc sunt revoltătoare, iar mama acestuia a povestit ce ar fi pățit copilul ei în instituția de învățământ. Mama acestuia susține faptul că învățătoarea i-ar fi recomandat să îl transfere pe micuțul ei la o școală „specială", dându-i de înțeles că „în altă parte i-ar fi mai bine".

„Pe la începutul şcolii s-au făcut anumite presiuni de doamna învăţătoare, cum că n-ar exista o conexiune între copilul meu şi dumneaei şi tot îmi dădea de înţeles că poate în altă parte i-ar fi mai bine. Îl făcea prost, îi tot spunea că ar fi bine să meargă la altă şcoală. Îi spunea de şcoală specială, copilul neştiind termenul de «specială».

S-a plâns copilul că a fost trântit de calorifer, fiind scaunul, băncuţa lui, lângă geam, lângă calorifer. Mi-a spus că o acuz de ceva foarte grav. Eu când i-am spus că al meu copil nu minte şi ceva a fost, dumneaei atunci a spus că: «Da, recunosc. S-a sunat de oră, copilul n-a auzit, l-am luat de glugă având un hanorac şi l-am dus în bancă. Atât a fost»", a povestit mama elevului de 7 ani.

O altă situație revoltătoare a avut loc luna trecută, când elevul a fost adus la patinoarul din oraș, iar întreaga situație ar fi pornit de la faptul că cel mic nu avea în buzunar cei 5 lei pentru patine: „De faţă cu mine l-a îmbrâncit pe copil spunându-i că dacă este adevărat că eu i-am confirmat că vin la patinoar cu el la prânz, că nu i-am pus 5 lei în buzunar. Şi eu de fapt am încurcat. I-am pus 5 lei, dar am încurcat gecile. A început să-mi spună: «Cum puteţi să vă bateţi joc de acest copil? Sunteţi iresponsabilă, n-aţi fost în stare să-i daţi nici măcar ăia 5 lei». Mi-a spus odată că nu-mi iubesc copilul şi că mă comport ca un copil de doi ani, să îmi revin".

Chiar și după acest episod, agresiunile ar fi continuat. Mama elevului a susținut, în continuare pentru Observator „A spus aşa: «Mi-a dat un pumn în spate, nu mai puteam să suflu»".

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou