Cozmin Gușă, avertisment sumbru pentru Rareș Bogdan: Este folosit cu cinism de Iohannis și apoi lepădat

Ştefan Diaconu, 17 noiembrie 2023, Ora 10:49

  • print
  • |
cozmin-gu-a-avertisment-sumbru-pentru-rare-bogdan-este-folosit-cu-cinism-de-iohannis-i-apoi-lepadat-48048-1.jpeg

Cozmin Gușă, avertisment sumbru pentru Rareș Bogdan: Este folosit cu cinism de Iohannis și apoi lepădat

Analistul politic Cozmin Gușă susține că prietenul său Rareș Bogdan este ”folosit cu cinism de către PNL și Iohannis” pentru a fi portavocea războiului împotriva PSD, dar după ce își va îndeplini misiunea, el ”va fi lepădat”.

”De vreo 2 săptămâni, Rareș Bogdan este omniprezent în mass media cu declarații, cu atacuri, cu lovituri pe care le dă și le încasează. Ați putea interpreta, prieteni goldiști, că Bogdan este pregătit să fie candidatul la prezidențiale al PNL sau măcar locomotiva pentru europarlamentare, de ce nu, poate chiar omul lansat în cursa pentru Primăria București. Vă spun eu că este nimic din toate acestea. El este folosit cu cinism, dar cu voia sa, și nu i se va da nimic, așa cum el ar fi trebuit să se obișnuiască deja în relația cu PNL și cu Iohannis. Tocmai pentru că știți că sunt prieten cu el (și eu nu mă dezic niciodată de prieteni, indiferent ce prostii fac, e treaba lor, eu îi sfătuiesc), deci tocmai pentru că știți că sunt prieten cu el, nu o să ocolesc astăzi explicația legată de ceea ce i se întâmplă, anume, cum vă spuneam în titlu, că va fi folosit și apoi lepădat.

Rareș a plecat în politică din presă în 2019, direct din studiourile Realitatea TV, pe care atunci o conduceam, după cum bine v-amintiți, deci știu bine cum anume și și de ce a plecat. Vă spun doar că l-am avertizat că se va rata nu doar din punct de vedere politic, dar și din punct de vedere profesional, că n-are cu cine acolo și nici nu-i compatibil cu acel mediu din PNL; însă dorința lui a fost prea mare, iar presiunile prea puternice ca să reușească să fie înțelept în acel moment. După plecare, a fost folosit, de ce credeți? Ca să credibilizeze marea fraudă de la alegerile parlamentare din mai 2019, când Dragnea, șeful PSD de atunci, a acceptat ca partidul lui să fie furat la europarlamentare, n-a mai făcut numărătoare paralelă, doar pentru ca el să scape de pușcărie, în termenii lui Dragnea, de „bulău”. N-a scăpat, dar Rareș a fost fumigena credibilă pentru ca lumea să priceapă că PNL ar fi câștigat; vă aduceți aminte că a fost și botezat în acest sens cu supranumele de „number one”. Ce începe cu o minciună continuă cu altele, iar în ceea ce-l privește pe Rareș Bogdan, a fost mințit după europarlamentare că va candida la Primăria Municipiului București în 2020. N-a mai candidat, a fost refuzat, a fost umilit pentru că Iohannis a preferat mai bine să-l susțină pe Nicușor Dan, omul lui Florian Coldea și al Statului Paralel, la fel cum era și președintele PNL de atunci, Ludovic Orban, iar Iohannis a făcut asta pentru că așa i-a zis lui prietenul său, Michael Schmidt, aflat și el în insectarul rezerviștilor conduși de către Coldea.

A continuat mințirea pe fața lui Rareș și în 2021. I s-a promis că va ajunge ministru, el a venit la televizor să spună că va ajunge ministru. De ce a fost mințit, pentru că n-a mai ajuns? Deoarece era nevoie de el ca să-l înjure și să-l critice public pe Cîțu, noul președinte al PNL, după ce, v-amintiți, din nefericire pentru Rareș Bogdan, îl pupase în fund pe acel Cîțu într-un fel groaznic. N-a primit niciun post de ministru, dar a urmat apoi la rând obligația de preamărire a generalului Ciucă, noul președinte al PNL. Aici, însă, i s-a înfundat, pentru că, în schimbul acestor laude deșănțate la adresa lui Ciucă, a primit în „cadoul decuplării” atât de Iohannis, cât și de fostul său coleg de facultate, Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, care au întrerupt comunicarea cu el, din motive diverse ale celor 2. La pachet, însă, Rareș al nostru primind în schimb și capitolul „La vita e bella” din dosarul Otopeni, treabă care l-a pus pe grătar pentru câteva săptămâni, fiind invocat ca fiind parte în acel dosar despre care astăzi nu se mai știe nimic, dar dosarul există. Pe scurt, în trecutul său politic din ultimii 4 ani, Rareș Bogdan a fost sedus și abandonat, după cum l-am și anunțat că i se va întâmpla.

Rareș Bogdan este folosit

Astăzi Rareș Bogdan este din nou folosit, să iasă la atac la PSD, să-i deservească în consecință pe Iohannis și pe Ciucă, numai că această ieșire la rampă a lui s-a încurcat în Rolex și a ajuns să fie înjurat de către unii care au Rolex-uri mai scumpe, dar, fiind șmecheri, nu le arată. Perspectiva lui este sumbră, Azi apare clar că acceptă să fie folosit doar pentru a nu i se da în cap cu dosarele de pe la DNA sau de pe la DIICOT. Nu i s-a mai promis nimic de data asta, știind și el în sinea lui că va avea noroc dacă va prinde măcar locul 5 la europarlamentare pe lista PNL, ce ar putea fi ultimul eligibil pentru acest partid, în perspectiva scorului de 12%, poate mai mic, din 2024. Eu mai degrabă, însă, cred că se vor găsi motive ca să nu i se dea nimic în 2024. Iohannis îl antipatizează, chiar dacă îl lingușește în aceste zile, iar ceilalți colegi din conducerea partidului nu-l acceptă în taberele lor, deoarece îl consideră „corp străin”.

Sigur că îmi pare rău pentru Rareș Bogdan, suntem prieteni îi cunosc copiii, familia, părinții, dar nu îl plâng neapărat, deoarece a făcut toate greșelile posibile ca să ajungă în acest punct, neținând cont nici de sfaturile celor câtorva prieteni pe care îi mai are. Să râdă de tine Mihai Tudose, să te pună la colț Marcel Ciolacu, în acest timp niciun liberal să nu te apere sau măcar vreun fost coleg jurnalist să găsească ceva de bine de zis nu cred că visa vreodată Rareș că i s-ar putea întâmpla, mai ales până în 2019, când domina viața publică românească din fotoliul de moderator principal al Realitatea TV, pe care noi i l-am pus la dispoziție, adică eu cu Maricel Păcuraru și, bineînțeles, cu toți colegii din acea vreme care l-au susținut, de la Denise Rifai, la Octavian Hoandră, Andra Miron, Emma Zeicescu și mulți alții, românii la rândul lor acceptându-l și apreciindu-l în acele vremuri. Nașul său, SRS, zicea în urmă cu 3 zile la Gold FM că rolul de scutier pentru Rareș Bogdan, scutier al nulităților de președinți ai PNL, l-a făcut să-și piardă respectul public și tot SRS zicea că lașitatea de a nu accepta lupta pentru putere din PNL l-a adus în situația de a fi folosit și batjocorit. Sunt de acord cu SRS, ăsta este și motivul pentru care l-am declarat pe Rareș „Omul Zilei”, dar pe fond gri, că pe negru nu puteam, și oricum, ca prieten, sper să își găsească un drum mai bun în viața publică, deoarece acesta pe care l-a dus Iohannis & Co. i s-a înfundat. E previzibil, însă, să rămână prizonier în menajeria PNL, cu viitorul marcat de eticheta „folosit și lepădat”.”, scrie Cozmin Gușă.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou