Desecretizarea ofertei Durmazlar, un dosar cu iz politic

Constantin Georgescu, 14 noiembrie 2022, Ora 18:28

  • print
  • |
desecretizarea-ofertei-durmazlar-un-dosar-cu-iz-politic-46968-1.jpg

Desecretizarea ofertei Durmazlar, un dosar cu iz politic

După toate semnele, Gabriela Firea nu vrea tramvaie noi la București din mai multe motive. Lupta fostei primărițe cu Astra Vagoane Călători nu se mai termină. Tramvaiele fabricate la Arad, după o licență germană Siemens, și în colaborare cu aceasta, sunt criticate zi de zi, cu presiuni enorme asupra echipei de recepție a PMB. Circulă și amenințări pentru cazul în care va semna procesul verbal de recepție. La această campanie, au fost mobilizate și televiziunile sponsorizate de PSD. Pe de-altă parte, Astra Vagoane Călători susține că documentele depuse de firma turcească pe care Gabriela Firea se luptă în continuare s-o aducă în România au fost, de fapt, niște făcături, fără nicio susținere reală. Acesta ar fi motivul pentru care Primăria Municipiului București a secretizat (ilegal și inexplicabil) toate documentele pe baza cărora a acordat contractul de 100 de tramvaie firmei din Turcia. Oameni de la Astra Vagoane Călători susțin că a avut loc trucarea licitației, iar secretizarea documentelor depuse de firma turcească a fost decisă pentru ca aranjamentul să nu poată fi dovedit. Pierderea finanţării UE pare a fi a doua țintă a fostei primăriţe. Banii europeni sunt mai greu de învîrtit. Cei ai bucureștenilor, mai ușor!                                                                                                                                               Este greu de înțeles cine are dreptate și cine caută să manipuleze opinia publică, drept pentru care reprezentanții Astra Vagoane Călători cer ca, în interesul cetățeanului bucureștean, Primăria Municipiului București să publice documentele depuse de firma turcă în licitație și acceptate de comisia numită de primarul în funcție atunci. Astfel, ne putem convinge dacă Gabriela Firea a avut o ofertă mai bună sau, așa cum susțin cei de la Astra Vagoane Călători, aspect confirmat și de Curtea de Apel și CNSC contractul a fost acordat turcilor pe baza unor documente măsluite cu ajutorul comisiei de licitație din PMB.  Având în vedere că Gabriela Firea face eforturi disperate pentru compromiterea firmei Astra Vagoane Călători, pentru ca apoi aceasta să fie înlocuită de firma din Turcia, arădenii cer desecretizarea dosarului depus de Durmazlar. Ei susțin că bucureştenii trebuie să ştie ce fel de tramvaie vrea să aducă fosta primăriţă în Bucureşti. Dacă nu cumva afacerea este un alt fel de Otokar.

Arădenii susțin că primarul Nicușor Dan are obligația, față de bucureștenii care l-au ales, să clarifice situația și să prezinte oferta din Turcia pentru care fosta primăriță luptă cu disperare. 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou