Dmitri Medvedev, amenințări grave către o țară din Europa: ‘Va dispărea, premierul e un prost’

Anca Bratu, 14 aprilie 2023, Ora 19:41

  • print
  • |
dmitri-medvedev-amenintari-grave-catre-o-tara-din-europa-va-disparea-premierul-e-un-prost-47813-1.jpeg

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un susținător permanent al politicilor duse de Vladimir Putin, a avut un nou mod jignitor de adresare. Declarațiile sale deplasate sunt considerate a fi amenințări grave către o țară din Europa și îndreptate și împotriva premierului acestui stat. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev nu este la primul atac

În martie anul trecut, la o lună de la declanșarea operațiunilor speciale în Ucraina, Dmitri Medvedev ataca Polonia, spunând atunci că liderii polonezi sunt „imbecili ca vasali ai SUA".

Deși Medvedev nu este la prima sa ieșire de acest fel, a lansat amenințări subtil voalate la adresa Poloniei, amenințări care subliniau legăturile istorice dintre cele două țări și îi ataca pe liderii polonezi.

Textul, scris de Dmitri Medvedev, un aliat al lui Putin și fost președinte, are ecouri ale unui tratat scris de Vladimir Putin despre Ucraina înainte de invazie.

Medvedev, în prezent șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a descris Polonia drept „cel mai rău, vulgar și strident critic al Rusiei".

„În timp ce Europa devine dureros de conștientă de daunele pe care i le provoacă sancțiunile antirusești, cea mai favorită țară europeană a noastră merge, ca de obicei, înaintea locomotivei.", scria Dmitri Medvedev pe Twitter. 

„Va dispărea, premierul e un prost"

De atunci și până la acest moment au mai existat și alte afirmații, dar de această dată acuzațiile și amenințările par parcă mult mai dure.

În cea mai recentă postare a sa, Dmitri Medvedev l-a atacat pe actualul premier polonez Mateusz Morawiecki, un efervescent susținător al NATO și al Uniunii Europene. Medvedev a șocat lumea politică internațională prin afirmația făcută, scriind că actualul premier „Va dispărea, premierul e un prost":

„Un om prost pe nume Mateusz Morawiecki a spus că Ucraina are dreptul să lovească Rusia şi că nu este îngrijorat de un război NATO împotriva Rusiei, pentru că aceasta din urmă l-ar pierde rapid.

Nu ştiu cine va câştiga sau va pierde un astfel de război, dar având în vedere rolul Poloniei de avanpost NATO în Europa, această ţară este sortită să dispară împreună cu prostul ei prim-ministru", scrie pe Twitter Dmitri Medvedev, conform Mediafax.

Declarațiile premierului polonez deranjante pentru Rusia

În februarie 2023, premierul polonez Mateusz Morawiecki avea să facă anumite declarații la emisiunea „Face the Nation", afirmații ce aveau să deranjeze Rusia, majoritatea făcând referire la războiul dus de Putin în Ucraina:

„Ei bine, mă aștept să existe o confirmare foarte puternică a rezilienței noastre și a eforturilor noastre comune de a învinge Rusia în Ucraina, pentru că, în loc să spunem, așa cum spun unii politicieni vest-europeni, că Rusia nu poate fi - nu poate câștiga acest război și că Ucraina nu poate fi învinsă.

Trebuie să schimbăm această paradigmă și trebuie să spunem, Ucraina trebuie să câștige și Rusia trebuie să fie învinsă.

Și cred că vorbele președintelui Biden vor reasigura întreaga Europă, că Statele Unite sunt alături de noi în această luptă pentru libertate și pace.", declara Mateusz Morawiecki.

Deși Polonia face parte din efortul miliar, uman și economic care ajută Ucraina în aceste zile, Dmitri Medvedev nu vede cu ochi buni acest lucru, afirmând că Polonia ar putea fi următoarea țintă a Rusiei.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou