Marcel Ciolacu a crescut acțiunile Gabriel Resources cu 40%

Constantin Georgescu, 13 februarie 2024, Ora 13:51

  • print
  • |
marcel-ciolacu-a-crescut-actiunile-gabriel-resources-cu-40-48119-1.jpg

Marcel Ciolacu a crescut acțiunile Gabriel Resources cu 40% – Tudose, Maior, Coldea, Ponta, exponenții unui jaf de miliarde

Se încearcă mușamalizarea acestui subiect fierbinte, numit Roșia Montană, pentru că ei au furat banii iar noi suntem buni de plată. Miliarde de euro din bugetul statului vor lua calea străinătății pentru că PSD și PNL s-au aventurat într-o inginerie financiară dubioasă, în schimbul banilor primiți ”cadou” de la niște așa ziși investitori canadieni, în realitate escroci de pe plaiurile mioritice.

Marcel Ciolacu i-a luat locul lui Victor Ponta și Traian Băsescu în aceste zile. Mai exact a devenit agent speculativ la bursă pentru compania mafiotă Gabriel Resorces, cel mai mai mare exportator de corupție și mafie pe plaiurile mioritice. Acţiunile Gabriel Resources, compania care deţine proiectul Roşia Montană, au urcat cu aproape 40% pe bursa canadiană, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că România urmează să piardă procesul de la Washington. Mai mult, infractorul Ciolacu a spus că pe 10 februarie o să ne spună care e situația de facto cu acest proces de miliarde și despăgubirile pe care ar urma să le plătim.

La fel cum a făcut și cu păcănelele, Marcel Ciolacu nu a mai spus nimic pe 10 februarie despre dosarul Roșia Montană, ceea ce ne arată implicațiile sale  în acest jaf de miliarde.

Având în vedere că România este obligată să plătească multe miliarde de dolari unei corporații străine ne arată că SRI și SIE și-au pierdut utilitatea publică de a proteja statul român. Aceste două instituții au devenit inutile, fiind capturate politic și folosite în interes politic. Ele trebuiesc desființate și reînființate/unificate, altfel o să mai tot pierdem miliarde de euro. Urmează și procesul cu Pfizer despre care se vorbește pe surse că e deja pierdut.

De ce acuzăm serviciile de informații că au devenit niște simple instrumente în mâna unor politruci?

Pe o anumită listă cu oameni politici apropiați de Gabriel Resources apărea dl. George Maior, fost senator PSD de Alba, fost șef al SRI, fost ambasador al României în SUA, actualmente retrogradat ca ambasador în Iordania.

În judeţul Alba unde se află Roşia Montană este și judeţul în care firma Gabriel Resources a plătit campanii electorale diverşilor politicieni. Maior era la acea dată şeful Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Senatul României.

Până în noiembrie 2005, tatăl lui George Maior, Liviu Maior, ocupase funcţia de Ambasador al României tocmai în Canada. George Maior a vorbit vreme de 30 de minute cu reprezentanţii companiei Gabriel Resources.

Gabriel Resources mai solicitase atunci întâlniri oficiale cu preşedintele Traian Basescu, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, cu Adrian Năstase și Mircea Geoană. S-au întâlnit doar cu domnul Maior.

Istoria acestei afaceri de miliarde ne arată în mod elementar unde a greșit statul român prin funcționarii săi corupți. Gabriel Resources a cerut aviz de mediu, aviz pe care nu l-a primit, dar atenție, nu a primit nici un răspuns oficial. În schimb, ministerul Culturii condus la acea data de Kelemen Hunor a spus că proiectul se poate realiza. Președintele Băsescu și premierul Ponta se aventurau în declarații belicoase pe marginea proiectului, astfel aceștia au devenit agenți bursieri pentru Gabriel Resources.

În rapoartele SRI se spune negru pe alb că proiectul Gabriel Resources este o afacere speculativă la bursă, neavând interes real de punere în practică, proiectul fiind unul fantezist. O escrocherie prin care România a pierdut miliarde. În urma protestelor de stradă legitime, Victor Ponta, finul lui George Maior, a venit cu o lege în Parlament cu scopul vădit clar de a fi trântită la vot, bineînțeles în beneficiul Gabriel Resources. Mai mult, gura păcătosului ne-a spus atunci că România va pierde miliarde în urma unui proces cu Gabriel Resources. Victor Ponta este în aceste zile consilierul premierului Marcel Ciolacu.

Cei care trebuiau să investigheze această afacere de mare corupție au stat la masă cu domnul Maior și alți oficiali corupți ai statului român. Mă refer la doamna Laura Codruța Kovesi, șefa DNA la acea dată, care stătea la masa cu responsabilii direcți ai acestei afaceri oneroase. Da, celebra masa de taină a statului paralel.

Mihai Tudose, cap de listă al PSD la europarlamentare și fost premier, a avut grijă să ofere suport acestui tun de miliarde

Mihai Tudose e la baza prelungirii pe șest a licenței de la Roșia Montană după ce l-a numit în 2017 la șefia ANRM pe un amic al lui Marcel Ciolacu „Gigi Dragomir, un apropiat al fostului baron PSD de Neamț Ionel Arsene. Marcel Ciolacu, actualul premier, a fost vicepremier în cabinetul Tudose.

Gigi Dragomir era la șefia Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) în iunie 2019 când licența RMGC a fost prelungită printr-un simplu act al președintelui agenției, nu prin hotărâre de guvern.

„Conform Art.50 din Legea Minelor, Agenția Națională pentru Resurse Minerale poate emite avize și licențe de exploatare. Până aici, nu s-a încălcat în niciun fel legea. Dar Agenția Națională pentru Resurse Minerale știa de acest litigiu. În iunie 2019, a emis avizul pentru încă cinci ani, pentru că prima dată, conform Legii Minelor, se dă pe 20 de ani acest aviz, cu posibilitate de prelungire pentru cinci ani. A emis acest aviz, fără să informeze Guvernul. Normal era să avem o Hotărâre de Guvern.

Cel care a reprezentat România în acest proces la Washington, Răzvan Ioan Păunescu, avocat al casei de avocatură LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP, este chiar fiul celui care a pus casa la dispoziție statului paralel. 

PSD și PNL ne-au furat trecutul, prezentul și viitorul ca națiune. 34 de ani de jaf și distrugere pe spatele bietului popor român. Acești politicieni din cadrul partidelor sistemului jefuiesc țara după bunul plac, în timp ce poporul se scufundă în sărăcie. Până când?

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou