Best Dental

Medicul Şerban Brădişteanu şi trei poliţişti, urmăriţi penal în cazul Adrian Năstase pentru favorizarea infractorului

Ziarul Atac, 26 iunie 2012, Ora 12:06

  • print
  • |
medicul-serban-bradisteanu-si-trei-politisti-urmariti-penal-in-cazul-adrian-nastase-pentru-favorizarea-infractorului-1.jpg

Procurorii au început urmărirea penală faţă de medicul Şerban Brădişteanu şi cei trei poliţişti pentru infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie, în cazul Adrian Năstase.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase", se arată într-un comunicat al DNA.
Medicul Şerban Brădişteanu a făcut parte din echipa care l-a operat pe Adrian Năstase după presupusa tentativă de sinucidere a fostului premier, care a avut loc săptămâna trecută. Brădişteanu a fost şi în comisia care a evaluat, luni, starea de sănătate a lui Năstase.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, după şedinţa CSM, că ancheta DNA în cazul Năstase vizează modul în care poliţiştii au pus în aplicare decizia de condamnare a fostului premier, dar şi documentele medicale emise în acest caz, existând o suspiciune legată de diagnosticul pus de medici lui Năstase.
"Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise", a spus procurorul general.
Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da".

Brădişteanu, probleme cu justiţia
În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii audiaţi la DNA, Kovesi a spus că se verifică dacă poliţiştii care ar fi trebuit să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase au calitatea de poliţişti judiciari.
"Este un dosar care a fost deschis de DNA. Trei poliţişti din cadrul serviciului urmăriri şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii. Dosarul a fost deschis pentru a se verifica modul în care s-a pus în executare mandatul de executare al pedepsei închisorii, demersurile care au fost făcute de poliţie cu privire la punerea în executare a mandatului, documentele medicale care au fost emise în cursul zilelor anterioare. Cam asta vizează ancheta DNA. În paralel, am dispus o verficare pentru a vedea dacă poliţiştii care trebuiau să pună în executare acest mandat au calitatea de poliţişti în Poliţia Judiciară. În cazul în care au această calitate, voi face o verificare amplă şi, în situaţia în care voi constata că nu au făcut toate demersurile, le voi retrage această calitate de a mai lucra în Poliţia Judiciară", a spus Kovesi.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:49