Partidele, arse la buzunar de AEP pentru neregulile găsite

Anca Bratu, 29 ianuarie 2024, Ora 15:46

  • print
  • |
partidele-arse-la-buzunar-de-aep-pentru-neregulile-gasite-48115-1.jpg

Partidele, arse la buzunar de AEP pentru neregulile găsite

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a finalizat controalele pentru anul fiscal 2022, aducând în atenție nereguli la diverse formațiuni politice, atât din rândul Puterii, cât și din Opoziție. Formațiunile din Coaliția de guvernare au fost supuse investigațiilor, iar rezultatele indică că PSD a primit doar un avertisment, în timp ce PNL a fost amendat cu 15.000 de lei pentru întârzierea trimiterii listelor de cotizanți și donatori la Monitorul Oficial, precum și pentru nerespectarea procedurilor contabile, cu o confiscare de 34.448 de lei.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), beneficiind de subvenții de la stat, a primit o amendă de 15.000 de lei și a avut confiscate 17.349 de lei pentru contabilitate deficitară și pentru utilizarea incorectă a subvențiilor pentru alte destinații decât cele reglementate de lege. În ciuda confiscării, AUR a înregistrat venituri de 13,1 milioane de lei în anul 2022.

Uniunea Salvați România (USR), condusă de Cătălin Drulă, s-a aflat în topul amenzilor, primind sancțiuni în valoare de 30.000 de lei pentru probleme în organizarea contabilității interne și cheltuieli neconforme cu legislația finanțării partidelor politice. Cu toate acestea, niciun leu nu a fost confiscat din veniturile de 48,6 milioane de lei înregistrate de USR în acel an.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), condusă de Kelemen Hunor, a fost amendată cu 15.000 de lei pentru deficiențe în organizarea contabilității și a fost obligată să restituie statului suma de 18.473 de lei. Cu venituri de 48,1 milioane de lei în 2022, confiscarea pare a fi o sumă modestă pentru formațiunea care a primit aproximativ 51 de milioane de lei în 2023, doar din subvenții.

În afara Parlamentului, formațiuni precum Alianța pentru Patrie și S.O.S. au fost amendate și confiscate pentru deficiențe în organizarea contabilă. S.O.S., condusă de senatoarea Diana Șoșoacă, a primit doar avertisment pentru problemele sale, dar a avut confiscată suma de 13.994 de lei, în timp ce Alianța pentru Patrie, formată din fuziunea cu Forța Identității Naționale, a primit o amendă de 15.000 de lei.

Partide precum Pro România, condusă de Victor Ponta, și Partidul NOI, în fruntea căruia se află Viorica Dăncilă, au primit doar avertismente în urma controalelor AEP pentru anul fiscal 2022.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou